Melcisori cu spanac si branza

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2015 | 3138 vizualizari

 

Un adevarat rasfat sunt acesti melcisori .
 
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • -500 gr faina
  • -2 lingurite sare
  • -3 linguri seminte macinate (in , mei, susan )
  • -200 ml lapte
  • -25 grame drojdie
  • -100 gr unt
  • Pt umplutura :
  • -500 gr spanac
  • -50 gr unt
  • -1 lingura ulei
  • -2 catei usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -500 gr branza
  • -1 legatura marar
  • -2 oua
  • -1 lingurita nucsoara
  • Extra : 1 ou si seminte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu spanac si branza:

Preparam prima data aluatul .

Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . Intr-un castron punem faina cernuta , untul, semintele, sarea, si laptele amestecat cu drojdia .

Framantam un aluat care se desprinde de pe maini (10 minute ) si lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca .

Pana aluatul dospeste pregatim umplutura astfel :

Intr-o tigaie sau wok punem untul la incalzit impreuna cu uleiul. Adaugam cei doi catei de usturoi taiati felii (ii vom scoate ) si ii lasam sa se caleasca putin . Cu o spatula ii scoatem , ii folosim doar sa aromam uleiul.

Adaugam spanacul spalat si zvantat si il calim pana se inmoaie . Nu trebuie sa se faca terci, trebuie doar sa scada si sa fie moale . Lasam la racit.

Branza o amestecam cu ouale , nucsoara , sarea si piper .

Cand aluatul este dospit , adica si-a dublat volumul il scoatem pe masa si il imapartim in 8 parti .

Intindem pe rand cate o bucata si punem pe ea spanac , branza si apoi iar spanac. Pentru a fi umpluti la fel melcisori puteti imparti umplutura in mod egal inainte de a incepe sa intindeti aluatul.

Rulam aluatul avand grija sa strangem capetele si rulam ca sa obtinem un melc.

Il asezam in tava tapetata cu hartie si continuam pana terminam restul aluatului de umplut .

Batem un ou usor cu furculita si ungem melcisori . deasupra presarati ce va place : chimen , susan , mac , mei , seminte de floarea soarelui etc.

Punem tava in cuptorul incins si coacem cam 30 minute .

 

P.S Cantitatea de sare trebuie ajustata in functie de preferintele voastre .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu masline si cascaval