Conopida se desface buchețele și se pune la fiert, în apă clocotită, pentru 5 minute. Se strecoară și se ține la cald.
Se încinge uleiul într-o cratiță. Se călește ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă cartofii curățați și tăiați cubulețe. Se adaugă țelina dată de răzătoare. Se acoperă cu apă caldă, cât să depășească legumele cu 5 cm. Se fierb 15-20 sau până când cartofii sunt bine fierți. Adăugăm cimbru, conopida și mai adăugăm apă caldă cât să acopere legumele. Se mai dă un clocot și stingem focul. Se poate adăuga chiar apa în care am fiert conopida. Se pot păstra câteva buchețele mici de conopidă pentru a orna supa.
Pasăm bine legumele cu un blender și la sfârșit adăugăm și rucola și mai pasăm un pic. Condimentăm cu sare și piper.
Servim caldă.
1
Dacă se dorește, se poate adăuga la sfârșit lapte, în loc de apa în care am fiert conopida.