Tort cu mure si crema de lapte

de anca_rm in Torturi, 25 Noi 2015 | 3974 vizualizari

 

Un tort pe care l-am facut cu mult drag pentru sotul meu de ziua Sfantului Mihai ,dar pe care abia acum apuc sa il postez . 

 

INGREDIENTE

  • Pt Blatul I:
  • 5 oua
  • 2 linguri apa rece
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 10 gr praf de copt
  • praf de sare
  • 1 lingurita extract vanilie
  • Blat II:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 1 lingura faina
  • 5 gr praf de copt
  • praf de sare
  • Crema:
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • Extra: 1 borcan mure (330 ml) sau mure congelate 200 gr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure si crema de lapte:

Blat I:

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare, adaugam jumate din faina, extractul de vanilie si apa . omogenizam usor si adaugam  restul de faina si praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava de copt cu pereti detasabili (eu am folosit o tava cu diametru de 20cm)

Dam la cuptorul preincalzit la 170 – 180 grade pana trece testul cu scobitoarea , aproximativ 20-25 minute .

Blat II :

Acest blat trebuie sa il coacem in forma cu acelasi diametru . eu am folosit aceeiasi forma si l-am facut dupa ce am putut sa scot primul blat din ea si s-a racit.

Amestecam nuca de cocos (fulgi uscati) cu o lingura de faina si cu praful de copt

Batem albusurile spuma cu zaharul si cu un praf de sare. Trebuie sa avem o spuma tare si sa nu se simta in ea zaharul netopit.

Adaugam nuca de cocos amestecata inainte si omogenizam . Turnam in tava si dam la cuptorul cald pentru 20-25 minute . 

Timpul de coacere depinde de cuptor si de grosimea blatului, inainte sa il scoateti faceti testul cu scobitoarea .

Eu am folosit compot de mure pe care l-am pus intr-o strecuratoare la scurs . Daca folositi mure congelate atunci trebuie decongelate si mai trebuie sa faceti un sirop din apa+zahar + aroma cu care sa insiropati blatul.

Se pot folosi orice alte fructe .

Crema :

Intr-o oala punem amidonul , zaharul , semintele din pastaia de vanilie si adaugam lapte incet amestecand continu ca sa nu se faca gogoloase .

Punem pe foc mic si amestecam in crema pana se face ca si o budinca tare .

Lasam la racit sau putem raci rapid in apa rece .

Separat batem frisca tare .

Cand crema este rece o amestecam cu frisca.

P.S : crema mea a avut o culoare caramel pentru ca am folosit zahar nerafinat de trestie .

Asamblare:

Primul blat il taiem in jumate . Prima jumate o asezam pe un platou si insiropam cu o treime din sucul de la compot . Asezam peste blat 1/3 din crema , nivelam si asezam peste crema jumate din murele scurse.

Punem deasupra blatul cu nuca de cocos , insiropam , punem crema si restul murelor  iar deasupra asezam jumatatea de blat ramasa , insiropam cu siropul si punem crema .

Nivelam si dam la frigider .

Decoram cand crema s- intarit putin si servim rece .

 

 

 

TIPS-URI

1

folositi orice alt fruct in compot , congelat sau proaspat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

25.11.2015, 19:59

Vreau si eu o feliuta!

MotanLaOale 1

25.11.2015, 20:09

frumos

miki_a 1

25.11.2015, 23:46

Pur si simplu delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu(biban rosu) prajit

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert blat de tort cu nuca