Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide

de Ancutsa in Prajituri, 6 Oct 2016 | 4349 vizualizari

 

Chec pufos cu alune de padure, cacao, stafide, ciocolata cu lapte si coaja de portocala. Mi s-a parut haioasa pisicuta formata intr-o felie de chec, asa ca am luat-o la pozat :)
 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 5 linguri de faina;
  • 1 cescuta ulei;
  • un virf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • 2 lingurite de cacao;
  • coaja de portocale la borcan;
  • stafide;
  • alune de padure;
  • putina ciocolata cu lapte;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide:

Se preincalzeste cuptorul.

Se prajesc cateva alune de padure intr-o craticioara, cu putina sare. Se rumenesc bine, se lasa la racit, se curata si se macina la rasnita de cafea.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se picura si uleiul pe marginea vasului, amestecand continuu cu mixerul. Acum se adauga praful de copt, faina si alunele de padure macinate si amestecam cu o lingura. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

Compozitia se imparte in 2 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, iar in cel de-al doilea am lasat compozitia simpla.

Intr-o tava de chec, pe foaie de copt, se toarna cele 2 compozitii, apoi se presara stafidele, coaja de portocale si bucatele de ciocolata cu lapte, iar apoi se mixeaza culorile folosind o scobitoare.

Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.

Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/chec-cu-alune-de-padure-ciocolata-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

08.10.2016, 07:15

Bun!

Ancutsa 1

08.10.2016, 11:38

Va multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, ma bucur mult ca v-a placut!

Panacris 1

07.10.2023, 16:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile dunarii"