Budinca de cartofi cu oua, sunca si masline

de Ancutsa in Porc, 26 Sep 2016 | 3584 vizualizari

 

Este modul meu preferat de a gati cartofii: alaturi de smantana, masline, oua, branza, sunca si mult cascaval, rumenite la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi fierti, decojiti;
  • 300 gr branza rasa;
  • 200 gr smantana;
  • 100 gr cascaval ras;
  • sare dupa gust;
  • cateva masline verzi;
  • cateva felii de sunca (kaizer, bacon sau orice alt tip)
  • 1 ou pentru a lega compozitia;
  • 4 oua (sau mai multe, in functie de cate portii doriti).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu oua, sunca si masline:

Se decojesc cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare pentru aprox. 25-30 de minute.

Dupa ce cartofii sunt aproape fierti, se incalzeste cuptorul.

Se amesteca branza rasa cu un ou crud batut bine si smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare.

Punem amestecul peste cartofii asezati frumos intr-o tava unsa cu ulei. Se fac usor niste adancituri pentru a pune cele 4 oua, cate 1 per portie.

Adaugam si maslinele taiate felii si sunca taiata marunt.

In final, se rade cascaval deasupra.

Dam la cuptor cam 30 de minute.

Se serveste calda.

 Timp total: aprox 1h 15min

Portii: 4

 

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/budinca-de-cartofi-cu-oua-sunca-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu oua, sunca si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

diaconta 1

27.09.2016, 15:43

Foarte gustos si satios

Ancutsa 1

27.09.2016, 17:14

Anca, multumesc mult!

Ancutsa 1

27.09.2016, 17:14

Multumesc frumos, draga Claudia!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu cartofi,sunca si masline