Am pregatit tarte cu aluat de casa, pe care le-am umplut astfel: o parte cu dulceata de casa, cealalta parte cu crema de branza si decorate ca niste cosulete de toamna cu legume.
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Aluatul se intinde in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se decupeaza cu un pahar mai mare cercuri pe care le modelam cu degetele si le asezam cu grija in tava de briose, in forme de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 10-15 minute.
Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.
Se lasa tartele la racit.
O parte dintre tarte am umplut-o cu branza rasa amestecata cu sare, ceapa tocata marunt si smantana si apoi le-am decorat cu legume taiate marunt si masline, ca sa arate ca niste cosulete de toamna
Din branza ramasa, am umplut cativa castraveti si rosii, pe care le-am decorat cu masline, apoi am format mici sfere, pe care le-am asezat pe ardei gras ca sa aiba mai multa stabilitate si carora le-am pus in cap un cate un capacel de rosie, ce se pot orna cu mustar, ca sa semene cu niste ciupercute. Se servesc alaturi de alte aperitive.
Iar pe celelalte tarte le-am umplut cu dulceata.
Timp total: 1h 30 min
Portii: eu am obtinut 26 de tarte si au fost suficiente pentru onomastica.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/tarte-cu-branza-si-tarte-cu-dulceata.html