Aceasta e reteta mea de saleuri cu aluat facut in casa. Le-am decorat cu seminte de susan, cimbru si oregano. Sper sa va placa!
Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina pana obtinem o coca buna de intins. Aluatul meu a iesit moale, dar asta a facut ca saleurile sa fie gustoase si sa nu se usuce. Daca le vreti mai tari, adaugati mai multa faina.
Se da aluatul 30 de minute la frigider.
Se preincalzeste cuptorul.
Se presara faina din abundenta pe masa de lucru si se imparte aluatul in 2 parti. Pe primul il intindem cu sucitorul intr-o foaie grosuta, cam de 2-3 cm, iar restul de aluat il vom da la frigider cat ne vom ocupa de prima parte.
Se taie aluatul in fasii cu un cutit dat prin faina, intrucat aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul batut bine si se orneaza cu restul de cascaval ras. Se decoreaza cu seminte de susan si condimentele preferate.
Se asaza intr-o tava, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc iute, cam 15-20 de minute sau pana devin aurii.
Eu am obtinut 4 tavi de saleuri.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/saleuri-de-casa-cu-susan-cimbru-si.html