Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite,...
Pentru somonul la cuptor pregatim in primul rand toppingul aromat care va fi pus peste peste si bagat in cuptor. Pentru asta punem intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender ambele tipuri de...
Blat:
Maruntim foarte fin biscuitii (eu i-am maruntit la robot) peste care adaugam untul topit si amestecam bine.
Tapetam o tava rotunda(a mea are diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si...
Intr-o oala de 4l am pus apa si aripa de curcan la fiert. Am lasat sa dea cateva clocote, am spumat bine, apoi am adaugat zarzavaturile curatate in prealabil si bine spalate. Am pus boabele de...
Am spalat pulpele bine, le-am curatat si le-am pus la o parte.
Intr-o oala am pus 1l de apa, am adaugat sare, piper, zarzavatul curatat, spalat si taiat rondele, usturoiul taiat marunt, crenguta...
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se amesteca bine. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri,...
Blatul se taie in doua si se siropeaza (eu am facut un sirop din colorant,lapte si o ling de zahar),se adauga budinca si se pune urmatoarea foaie de blat tot asa o siropam.Frisca o batem bine si adaugam colorantul care ii da si un gust de capsuni...
Spalam bine coastele (cand le-am cumparat am cerut sa mi le taie in jumatate pentru ca erau prea lungi) si le punem la fiert (cam 20-25 de minute) intr-o oala cu aproximativ 3 litri de apa...
Pieptul de pui se spala, se taie in doua si se curata de eventuale pielite. Fiecare jumatate se fileteaza in trei astfel incat sa ramana o bucata compacta. Dupa filetare se bate cu ciocanul de...
Batem bine cele 3 oua cu praful de sare apoi le adaugam peste branza si amestecam bine cu mixerul. Adaugam si vanilia, coaja de lamaie, grisul si faina si amestecam pana la omogenizare. Formama...
Ceapa de taie rondele si se dinstuie in unt. Este important ca ceapa sa se caleasca fara a se arde. Dupa ce capata ceapa o culoare aurie, adaugam apa, foile de dafin, chimenul si supa si lasam...
Friptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2...
Preparam mai intai blatul. Batem albusurile pana devin spuma tare, astfel incat daca intoarcem castronul cu fundul in sus sa nu curga. E foarte important sa fie castronul curat si sa nu existe urme...
Dezosam carnea si o taiem bucatele.
Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite.
Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele.
Ceapa curatata se taie julien.
Punem o lingura cu untura...
Facem un aluat amestecand faina,apa in care am dizolvat drojdia,sarea,uleiul si framantam bine.Nu necesita dospire !!!
Bulionul il amestecam cu putin zahar si foi de busuioc tocate marunt.Cu...
Batem ouale spuma cu zaharul, apoi se adauga untul moale si mierea de albine. Acest amestec se pune cateva minute pe baie de aburi pana cand zaharul si untul se topesc. Se ia de pe...
Carnea o punem in oala de ciorba impreuna cu aproximativ 3 litri apa, depinde cita ciorba vreti sa faceti, le punem pe foc, iar cind aproape da in clocot luam spuma formata deasupra. Cind supa este...
Carnea se spala si se curata de pielite, se taie cubulete si se da prin robot sau prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul. Se adauga condimentele peste carne, ouale(prima oara am pus doar...
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au...
Ouale se bat cu telul putin, se adauga zaharul, uleiul, praf de copt si bicarbonatul si se amesteca bine. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat mai tarisor ca de paine. Se lasa la rece de seara pana dimineata. Se formeaza...
ancanicoleta91 a devenit prieten cu CozonaculDolofan