Nu le-am mai facut de muuuult timp chiar daca sunt printre preferatele lui Bogdan. Le-am vazut la Timea si uite asa mi-a facut pofta sa le fac....
pt chiftele:
pt sos:
Carnea se spala si se curata de pielite, se taie cubulete si se da prin robot sau prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul. Se adauga condimentele peste carne, ouale(prima oara am pus doar un ou si a mai fost nevoie de unul), patrunjelul tocat marunt, feliile de paine inmuiate in lapte si scurse, rupem bucatele mici paine si o punem peste celelalte ingrediente.
Amestecam cu mina toate ingredientele sa se incorporeze bine.
Cu mainile umede facem bilute pe care le dam prin pesmet si le punem in tava tapetata cu hirtie de copt. Dam chiftelele la cuptorul incins la 170-180 grade pt 25-30 minute. Facem sosul amestecind toate ingredientele pt sos, rosiile eu le-am taiat cuburi pt ca am vrut sa se simta putin, sa nu fie de tot zdrobite, am potrivit dupa gust de sare, piper si ardei iute. Am pus sosul pe foc si l-am lasat sa fiarba 5 minute. Am pus chiftelele in sos si le-am dat la cuptor pt 10 minute.
Pofta buna!!!
1
se pot servii cu piure da cartofi, simple s-au cu muraturi
2
se pot fierbe niste paste si obtineti paste cu sos de rosii si chiftelutze