Chiftelute cu sos de rosii

de simona72 in Vita, 10 Iun 2013 | 8286 vizualizari

 

Nu le-am mai facut de muuuult timp chiar daca sunt printre preferatele lui Bogdan. Le-am vazut la Timea si uite asa mi-a facut pofta sa le fac....

 

INGREDIENTE

pt chiftele:

  • 700-800 gr pulpa de vitel
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2-3 felii de paine veche de 2-3 zile
  • patrunjel verde
  • 1 cescuta lapte
  • 1/2 lingurita amestec de condimente garam masala
  • un virf lingurita boia afumata
  • 2-3 linguri pesmet

pt sos:

  • 1 cutie suc de rosii
  • 1 cutie rosii in suc de rosii
  • 2 linguri pasta de gogosari(productie proprie)
  • un virf de lingurita pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de rosii:

Carnea se spala si se curata de pielite, se taie cubulete si se da prin robot sau prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul. Se adauga condimentele peste carne, ouale(prima oara am pus doar un ou si a mai fost nevoie de unul), patrunjelul tocat marunt, feliile de paine inmuiate in lapte si scurse, rupem bucatele mici paine si o punem peste celelalte ingrediente.

Amestecam  cu mina toate ingredientele sa se incorporeze bine.

Cu mainile umede facem bilute pe care le dam prin pesmet si le punem in tava tapetata cu hirtie de copt. Dam chiftelele la cuptorul incins la 170-180 grade pt 25-30 minute. Facem sosul amestecind toate ingredientele pt sos, rosiile eu le-am taiat cuburi pt ca am vrut sa se simta putin, sa nu fie de tot zdrobite, am potrivit dupa gust de sare, piper si ardei iute. Am pus sosul pe foc si l-am lasat sa fiarba 5 minute. Am pus chiftelele in sos si le-am dat la cuptor pt 10 minute.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

se pot servii cu piure da cartofi, simple s-au cu muraturi

2

se pot fierbe niste paste si obtineti paste cu sos de rosii si chiftelutze

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu sos