Rulada de pui cu ficatei

de Kristine in Pui, 3 Iun 2013 | 8120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui dezosat
  • 300 g ficatei de pui
  • 150 g ciuperci
  • 150 g cascaval
  • 300 g spanac congelat
  • 1 ardei rosu
  • 50 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • verdeturi (busuioc, cimbru, rozmarin)
  • 5 cuisoare macinate
  • 1 lingurita de boia iute
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 6 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu ficatei:

Pieptul de pui se spala, se taie in doua si se curata de eventuale pielite. Fiecare jumatate se fileteaza in trei astfel incat sa ramana o bucata compacta. Dupa filetare se bate cu ciocanul de snitele rezultand doua snitele destul de compacte (se pot completa cu bucatele de carne care se bat putin cu ciocanul). Aceste doua  bucati rezultate se condimenteaza cu sare, piper si cuisoare si se aseaza una langa alta, suprapunandu-le circa 2 mm, pe o folie de aluminiu pe care s-a presarat boaiua de ardei si usturoiul.

Ciupercile se curata, se spala si se taie lamele. Ardeiul se spala, curata si taie fideluta. Spanacul se opareste si se scurge. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Ficateii se curata, se spala si se scurg. Cascavalul se da pe razatoare.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pun pe rand ficateii, ardeiul si ciupercile. Se soteaza 2-3 min dupa care se stinge cu vin. Se adauga verdeturile, sare, piper si se lasa acoperit pe foc inca vreo 5 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pe pieptul de pui se aseaza un strat de spanac, pe urma se pun 2/3 din cascaval. Pe o margine lunga se pune un rand de compozitie de ficatei peste care se presara restul de cascaval. Se ruleaza folosindu-va de folia de aluminiu.

Rulada obtinuta se pune intr-un vas in care s-a turnat putina apa. Se baga vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 40 min.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulou de pui cu cascaval si gogosar in otet