Azi am facut supa din aripi de curcan cu tascute. Banatenii, in genere, sunt cu supele, dar sincer mie imi plac ciorbele mai mult. Dar ci-o fi...bun sa fie.
Intr-o oala de 4l am pus apa si aripa de curcan la fiert. Am lasat sa dea cateva clocote, am spumat bine, apoi am adaugat zarzavaturile curatate in prealabil si bine spalate. Am pus boabele de piper si sarea si am lasat la fiert la foc incet (ca sa nu se tulbure). Dupa ce carnea s-a fiert strecuram printr-o sita mai fina. Spalam bine oala, apoi punem supa inapoi, lasam sa dea un clocot si adaugam tascutele. Lasam 5 minute sa dea in clocot si oprim din fiert. Dam la o parte si lasam capacul pe oala cateva minute pana tascutele isi maresc volumul (nu lasam sa fiarba mult sa nu se inmoaie prea tare). Normal ar fi sa se fiarba separat in apa cu sare, sa se strecoare si sa se clateasca cu apa rece si apoi puse in supa ca sa ramina supa cat mai limpede. Eu azi am facut o exceptie fiindca am facut prea multe feluri.
Sa aveti pofta...si de mancat si de facut!
1
Piper macinat cine doreste sa-si adauge
2
si frunze de patrunjel