Cheesecake pufos

de deyutzky in Prajituri, 16 Mar 2014 | 10151 vizualizari

 

O prajitura pe care eu o ador! Daca si voua va place va invit s-o devoram impreuna:D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 g unt
  • Crema de branza:
  • 600 g branza proaspata de vaci
  • 250 g smantana
  • 100 ml frisca lichida
  • aprox 250-300 g zahar(sau dupa gust)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake pufos:

Blat:

Maruntim foarte fin biscuitii (eu i-am maruntit la robot) peste care adaugam untul topit si amestecam bine. 

Tapetam o tava rotunda(a mea are diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si distribuim biscuitii pe toata suprafata tavii. Eu nu am aplatizat biscuitii decat foarte putin, asta pentru a patrunde in ei din umezeala cremei. Imbracam si peretii tavii cu biscuiti si dam tava la frigider aprox 10 minute pana cand ne ocupam de crema.

Crema:

Mixam branza de vaci cu zaharul, adaugam smantana si mixam bine. 

Punem ouale unul cate unul si amestecam cu un tel de data aceasta, iar la sfarsit adaugam frisca, esenta si zeama de lamaie si amestecam pana la omogenizare.

Turnam crema peste blat si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 1 ora, la foc mic.

Cand crema este legata se inchide focul si se lasa la racit in cuptor apoi se pastreaza la frigider.

Se consuma rece.

Se orneaza dupa plac, eu am ornat cu mure si menta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

anca_rm 1

17.03.2014, 10:36

vai um arata , si cat de bun trebuie sa fie

deyutzky 1

17.03.2014, 15:31

va multumesc tuturor

JulyCris 1

19.03.2014, 19:35

Cred ca e foarte buna! Am s-o incerc si eu.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni