publicat la 07.12.2013
publicat la 07.12.2013
publicat la 07.12.2013
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu gem si foi de cartofi
- am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am fiert, iar dupa ce s-au mai racit i-am pasat - am adaugat in piure faina, margarina la temp camerei frecata cu zaharul si praful de copt - am framantat un aluat elastic pe care l-am impartit in 3 bucati, iar intr-una din bucati am incorporat...
Aperitiv cu masline - de post
- se dezgheata foietajul la temperatura camerei - se portioneaza in dreptunghiuri pe care se aseaza pe o jumatate maslinele taiate in felii, se acopera cu cealalta jumatate si se preseaza pe margini cu o furculita pentru a se lipi si a avea un aspect placut - se aseaza in tava cu hartie de...
Cornulete fragede cu bors - de post
- se amesteca intr-un vas uleiul, borsul si drojdia - intr-un castron se amesteca faina cu sare , zahar, esentele si se adauga amestecul lichid cate putin framantand un aluat maleabil, nelipicios - se intinde aluatul intr-o foaie rotunda graosa de 1 cm si se taie foaia in 2 buc, apoi in 4,...
Briose cu stafide si ciocolata - de post
- pentru inceput punem stafidele la inmuiat in rom (eu le-am spalat si le-am lasat in putina apa) - amestecam uleiul cu zaharul si turnam treptat apa si otetul - incorporam faina amestecata cu sare, praf de copt si bicarbonat si omogenizam - adaugam stafidele si amestecam bine - punem...
Ciuperci fripte cu cartofi natur
- incepem cu cartofii care trebuiesc fierti si necesita putin mai mult timp, asa ca ii curatam, spalam si taiem in cuburi potrivite si ii punem la fiert in apa cat sa ii acopere 2 degete, cu sare , boabe de piper, usturoiul si ulei si ii lasam la fiert pana se inmoaie - cat fierb cartofii ne...
Negresa insiropata - de post
- se amesteca zaharul cu apa minerala apoi se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine - Se tapeteaza tava cu ulei si faina, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit pt 40-50 minute - Cand este gata se scoate si se lasa la racit, iar intre timp pregatim...
Cozonac de post cu cacao
Pt aluat : - facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul - framantam pana obtinem un aluat care...
Chiftelute marinate
- se pune soia la inmuiat in apa pt 20 min dupa care se stoarce si se adauga la chiftelute - morcovii, albitura, cartofii si ceapa se curata se spala si se dau pe razatoarea mare iar cartofii si ceapa se storc pt a scoate surplusul de zeama - se amesteca radacinoasele si ceapa date pe...
Varza calita de post
- se toaca varza si se freaca cu sare pt a se inmuia si a-si lasa zeama la fiert - se caleste ceapa in 3-4 linguri ulei si putina apa si cand ceapa s-a inmuiat bine se adauga bulionul diluat in putina apa - se mai lasa cateva clocote apoi incepem sa adaugam varza putin cate putin pana se...
Conopida pane de post
- se curata conopida, se taie buchetele mici si se pune la fiert in apa cu sare 10-15 min dupa care se scurge si se lasa putin deoparte sa pregatim paneul - se amesteca intr-un vas pesmetul cu putina sare, piper, busuioc si se toarna intr-o punga in care se pun pe rand buchetele de conopida si...
Saratele cu chimen si mac - de post
- amestecam faina cu drojdia, margarina, apa minerala, punem si sare si chimenul si framantam un aluat potrivit de moale; - fara a o mai lasa la crescut intindem o foaie o ungem cu ulei, presaram macul si taiem fasii sau alte forme, le asezam in tava si le coacem la cuptor la 180-200C pentru...
Melcisori cu spanac - de post
- se pune aluatul la dezghetat la frigider peste noapte sau se face un aluat pt rulada aperitiv de post din - 1 cana apa, 1 cana ulei, 1 lingurita sare si faina cat cuprinde cca 500-600 gr si se pune la rece pana este gata umplutura - se fierbe spanacul in apa 10 min dipa care se scurge...
Varzari
Aluat: - pui faina intr-un castron si faci o adancitura in mijloc unde pui sarea si incepi sa framanti cu apa si uleiul pana obti o coca suficient de tare si lasi sa se odihneasca Umplutura: - speli varza, o toci marunt, o storci si o calesti in ulei cu putina apa, sare(daca este...
Ciulama de ciuperci
- se curata ciupercile de piele si interiorul negru, se spala si se toaca marunt - se curata si toaca marunt ceapa si se pune in cratita unde se va face ciulamaua cu uleiul si 100 ml apa din cei 500ml la calit - peste cepa se aduga ciupercile tocate si se lasa pana acestea se inmoaie bine,...
Scoici cu vin alb - de post
- scoicile se decongeleaza la temperatura camerei sau - cum am facut eu - peste noapte la frigider, se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare - se scot scoicile intr-un alt vas iar zeama o folosim la legume - in craticioara in care veti face mancarica se pune telina si morcovul...
Humus reteta
Humus reteta se tine la inmuiat nautul 12-24 ore apoi se fierbe cca 2 ore - dupa ce s-a racit se pune in blender si se adauga toate celelalte ingrediente si se mixeaza pana devine o pasta nu foarte fina care se serveste cu succes la micul dejun pe paine sau la pranz - cina alaturi de o...
Sarmalute cu seminte de floarea soarelui
- inmoi soia 30 min. in apa fierbinte cu sare - calesti ceapa in ulei si putina apa, adaugi orezul, semintele, soia scursa de apa, sare si piper dupa gust si verdeata tocata - se mai lasa putin pe foc amestecandu-se bine - infasuram sarmalele in frunzele de varza - asezam sarmalele in...
Prajitura cu cocos
- am amestecat intr-un bol faina, zaharul,zaharul vanilat, nuca de cocos si parful de copt - am adaugat laptele de soia treptat, amestecand, iar dupa ce s-a omogenizat compozitia am turnt 3/4 din compozitie in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. - in compozitia care a ramas am...
Orez cu legume
- am spalat orezul in mai multe ape si l-am lasat deoparte - am pus apa la fiert intr-un vas - am curatat legumele; ceapa am taiat-o marunt si am pus-o la calit incratita in care vom face orezul in ulei si putina apa dupa care am dat radacinoasele prin razatoarea mare si le-am adaugat peste...