Am pregatit aceasta reteta luata chiar de pe pachetul de scoici congelete (cu mici modificari, sau mai bine, completari) , si va spun sincer ca initial am crezut ca va fi un esec total....dar, .......SURPRIZA....., a fost o adevarata nebunie...deliciu, minunatie.....cum sa mai spun....! Daca o incercati sigur o sa imi dati dreptate si o sa fiti incantati! Inca un plus la aceasta reteta este ca se face fff repede!
- scoicile se decongeleaza la temperatura camerei sau - cum am facut eu - peste noapte la frigider, se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare
- se scot scoicile intr-un alt vas iar zeama o folosim la legume
- in craticioara in care veti face mancarica se pune telina si morcovul la inabusit in zeama de la scoici pentru 5-7 min dupa care se adauga ceapa, vinul, sare, piper si foaia dafin, se dau cateva clocote apoi se adauga scoicile si se mai lasa 5 min dupa care se aduga si patrunjelul
- se mai lasa catava clocote si se da la o parte pentru a se amesteca arumele.
-se face separat un piure de post din 2-3 cartofi curatati, taiati cuburi, fierti cu sare, dupa care se farama, se amesteca cu putin ulei si gata piureul!
- noi am servit cu o salata de sfecla rosie cu hrean facuta in mare viteza, obtinuta din o sfecla rosie mijlocie, curatata, taiata cuburi, fiarta in apa pana intra furculita usor in buc de sfecla, scursa, amestecata cu sare, o lingurita ulei masline, hrean ras si putin otet.