Imi plac foarte mult chiftelutele....si cu carne si fara.....asa ca iata....chiftelute..!
- se pune soia la inmuiat in apa pt 20 min dupa care se stoarce si se adauga la chiftelute
- morcovii, albitura, cartofii si ceapa se curata se spala si se dau pe razatoarea mare iar cartofii si ceapa se storc pt a scoate surplusul de zeama
- se amesteca radacinoasele si ceapa date pe razatoare cu soia stoarsa, usturoiul pisat sare dupa gust cimbru, piper, 2 linguri de faina si 1/2 din legaturile de marar si patrunjel si uleiul
- se amesteca toate bine si se formeaza bilute care se pun in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se pudreaza cu boia de ardei si se dau la cuptor pt 35-40 min la temp potrivita 180C
Sosul:
- se amesteca uleiul cu bulionul diluat, sare si piper, foaia de dafin si busuiocul si se dau in fiert lasandu-se la foc mic 5 min dupa care se adauga chiftelutele si se mai lasa alte 5 min si se presara pe deasupre verdeata tocata marunt si se da la o parte de pe foc
- se mai lasa 5-10 min in craticioara sa se patrunda bine aromele si apoi se poate servi
1
chiftelutele se pot consuma si marinate si ca atare cu salata