Ciulama de ciuperci

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 6908 vizualizari

 

O reteta de ciulama de la bunica mea (care din pacate nu mai este), care mi-a incantat mesele din copilarie....la tara....ce frumos era....ups! am cazut in butoiul cu melancolie, ma scuzati...ce sa mai.. pt mine aromele, gusturile din copilarie mi-au ramas dragi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei
  • 500 ml apa fiarta
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

- se curata ciupercile de piele si interiorul negru, se spala si se toaca marunt

- se curata si toaca marunt ceapa si se pune in cratita unde se va face ciulamaua cu uleiul si 100 ml apa din cei 500ml la calit

- peste cepa se aduga ciupercile tocate si se lasa pana acestea se inmoaie bine, dupa aceea se toarna restul de apa clocotita si se lasa la fiert 10 min

- intr-un castronas se pune faina si se amesteca bine cu cateva linguri de apa rece ca sa nu faca cocoloase si se toarna in cratita peste ciuperci amestecand bine

- se mai da cateva clocote si se adauga sarea si piperul si se serveste alaturi de mamaliguta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ciuperci