O reteta de ciulama de la bunica mea (care din pacate nu mai este), care mi-a incantat mesele din copilarie....la tara....ce frumos era....ups! am cazut in butoiul cu melancolie, ma scuzati...ce sa mai.. pt mine aromele, gusturile din copilarie mi-au ramas dragi.
- se curata ciupercile de piele si interiorul negru, se spala si se toaca marunt
- se curata si toaca marunt ceapa si se pune in cratita unde se va face ciulamaua cu uleiul si 100 ml apa din cei 500ml la calit
- peste cepa se aduga ciupercile tocate si se lasa pana acestea se inmoaie bine, dupa aceea se toarna restul de apa clocotita si se lasa la fiert 10 min
- intr-un castronas se pune faina si se amesteca bine cu cateva linguri de apa rece ca sa nu faca cocoloase si se toarna in cratita peste ciuperci amestecand bine
- se mai da cateva clocote si se adauga sarea si piperul si se serveste alaturi de mamaliguta