Am curatat capsunile de frunze si codite. Am pus capsunile, mierea si sucul de lamaie in intr-un vas inalt si am pasat fructele cu ajutorul blender-ului stick. Am turnat piure-ul in formele de inghetata, iar ce mi-a ramas intr-un castronel. Am lasat la congelator peste noapte.
Am pregatit reductia de otet balsamic fierband otetul impreuna cu vinul pana cand a scazut la mai mult de jumatate din volumul initial, apoi am adaugat mierea si am mai lasat pe foc doar foarte putin timp.
Pe farfurii am asezat rucola, apoi seminte de pin, feliute de portocala fara...
Pentru chutney am calit in ulei ceapa rosie tocata marunt. Am lasat 1-2 minute sa se prajeasca ceapa, fara a se arde, apoi am adaugat afinele, otetul, zaharul brun si apa. Am acoperit cu un capac si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand a scazut lichidul. Inainte de a lua de pe foc am adaugat...
Orezul l-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Rosiile cherry (erau mai maricele) le-am taiat rondele, nu foarte subtiri. In o tigaie am incalzit uleiul de masline si am prajit pentru scurt timp rondelele de rosii. Imediat am tras la tigaie si boabele de porumb. Am scurs apa in care...
Eu am avut carne congelata si pentru ca am uitat sa o dezghet, am pus-o la fiert impreuna cu vinul rosu in oala sub presiune pt 20 de minute. Dupa 20 de minute, am taiat carnea in felii de grosimea unui deget, apoi am adaugat ceapa taiata grosier, cateii de usturoi si pasta de ardei. Am inchis...
Pentru cosulete am rupt ciocolata alba in bucatele mici si am adaugat mierea. Am pus castronul deasupra unui vas cu apa fierbinte, fara a atinge apa. Am amestecat pana cand s-a topit ciocolata. Am lasat la rece pana a doua zi. A doua zi am scos ciocolata si am lasat-o sa se incalzeasca...
Para am taiat-o in jumatate, am inlaturat semintele si am feliat-o. Intr-o tigaie am pus untul sa se incalzeasca. Cand untul s-a topit am adaugat feliile de para, am adaugat otetul balsamic si am lasat aprox un minut sa fiarba. Am adaugat condimentele si jumatate de ceasca de apa. Am...
Bucatile de Miez de lapte le-am pus intr-o farfurie si le-am zdrobit cu furculita. Am amestecat Miezul de lapte cu cele 2 linguri de Ceva fin si marar.
Am pastrat 2 fasii de somon , restul l-am taiat bucatele mici.
Fasiile de somon le-am acoperit cu crema de branza si le-am rulat....
File-urile de somon le-am asezat intr-o tava ceramica. Din portocala am taiat 4 rondele, iar restul de portocala l-am stors si am turnat sucul deasupra somonului. Am presarat putin mix lamaie si piper deasupra somonului, am asezat feliile de portocala si apoi cateva boabe de piper rosu plus mix...
Pentru blat am pus la topit ciocolata impreuna cu uleiul de cocos. Galbenusele le-am mixat cu fructoza. Peste crema de oua am adaugat ciocolata topita si racita putin, apoi faina, migdalele si bicarbonatul de sodiu. Albusurile le-am batut spuma si le-am pus peste crema de mai sus. Am amestecat...
Granulele de gelatina le-am pus la hidratat in 50 ml apa. Am incalzit smantana impreuna cu laptele de cocos. Am adaugat apoi fructoza, nuca de cocos si semintele de la pastaia de vanilie. Am luat de pe foc inainte de a incepe sa fiarba amestecul de mai sus. Cand am luat de pe foc lichidele,...
Cafeaua se pune la fiert impreuna cu ciocolata. Se amesteca oul cu 4 linguri de fructoza, faina si laptele. In cafeaua fierbinte se toarna amestecul de mai sus si se amesteca cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se tine pe foc cateva minute, amestecand continuu pana cand se intareste...
Pentru foi am amestecat branza dulce cu zaharul vanilat, zahar brun si ulei. Am adaugat apoi faina si bicarbonatul si am framantat un aluat consistent. Am impartit aluatul in 3 parti egale. Am intins fiecare bucata de aluatul si l-am copt pe hartie de copt la 180 grade Celsius pana cand foile...
Pentru aluat am procedat exact ca la reteta Coffe cravings . Din acest aluat am pregatit 2 foi cu diametrul de 22 cm.
Restul aluatului l-am folosit pentru a face niste gogosele, jumatate dintre ele ceva mai mari, restul mai micute.
Important e ca intre gogosele sa ramana un...
Se topeste ciocolata impreuna cu 100 gr smantana si cafeaua, atentie sa nu ajunga sa fiarba crema.Se lasa crema in frigider peste noapte.
Pentru foi se fierbe apa cu uleiul si putina sare. Cand a inceput sa clocoteasca apa, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se ia de pe foc si se lasa...
Pentru crema am încălzit smantana cu ciocolata rupta bucatele si extractul de vanilie având grija sa nu se încălzească prea mult crema. Am lăsat la frigider 3 ore, apoi am mixat pana când am obținut o crema spumoasa.
Zmeura pe care am folosit-o era...
Pentru crema am inclazit ciocolata impreuna cu laptele. Cand ciocolata a fost topita am lasat sa se raceasca putin, apoi am amestecat-o cu mascarpone. Am lasat crema la frigider peste noapte.
Pentru foi am mixat untul cu zaharul brun, apoi am adaugat pe rand ouale, mixand bine...
Am amestecat branza dulce cu smantana si zahar brun si am mixat pentru a obtine o crema fina. Am adaugat pe rand ouale si am mixat pentru incorporarea fiecaruia. Am adaugat apoi extractul de vanilie si lamaie, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, grisul si faina si am amestecat bine. ...
Pentru stratul albastru am hidratat gelatina in lapte timp de 5 minute. Am incalzit laptele cu gelatina impreuna cu smantana dulce, fructoza si semintele pastaii de vanilie. Nu am lasat sa fiarba. Am amestecat cu putin colorant albastru, am turnat in 2 pahare si am lasat sa se raceasca. Pentru...
Pentru crusta: am pus faina intr-un castron, la mijlocul acesteia am facut o groapa in care am pus drojdia maruntita, fructoza si am adaugat apa calduta. Am lasat 15 minute la loc cald. Am adaugat apoi putina sare si iaurtul caldut. Am framantat toatre ingredietele si am lasat 30 de minute...
Untul moale l-am mixat cu zaharul brun, apoi am adaugat ouale si la final piure-ul de pere. Am amestecat bine compozitia inainte de a adauga 200 gr faina si bicarbonatul de sodiu. Din aceasta compozitie am luat 5 linguri pe care le-am amestecat cu o lingura de cacao si 70 gr faina. Din aluatul cu...
Pentru crusta, untul moale l-am mixat cu fructoa, apoi am adaugat galbensurile si iaurtul. La final am pus sucul si coaja de lamaie, am adaugat 200 gr faina si bicarbonatul de sodiu si am obtinut un aluat destul de moale. Am lasat aluatul la frigider timp de 1 ora. In acest interval de timp...
Feliilor de paine le-am taiat marginile, apoi le-am asezat in forma circulara. A fost nevoie sa mai tai din feliile de paine pentru care erau mai inalte decat forma. Din restul de paine ramas am folosit pentru a inchide partea inferioara a cilindrului. Somonul l-am taiat marunt, dar am pastrat o...
Feliilor de toast le-am taiat coaja si le-am asezat una langa cealalta. Deasupra lor am asezat felii de cascaval. Am operit cascavalul cu felii de sunca. Am incalzit in cuptorul cu microunde timp de cateva secunde. Cald fiind sandwich-ul a fost usor de rulat. Ruloul format l-am fixat cu 3...
Morcovul curatat de coaja l-am ras pe razatoarea fina si apoi am amestecat cu crema Ceva fin cu smantana. Am acoperit lipia cu aceasta crema. Am presarat ton maruntit. La final am adaugat castravetele taiat rondele subtiri. Am rulat lipia, apoi am taiat-o in 2 jumatati.
Am taiat chifla in 2 jumatati, am pus feliile de cascaval si am incalzit cateva secunde in cuptorul cu microunde. In apa clocotita am pus otetul si putina sare, am amestecat cu o lingura, apoi am pus oul fara coaja. Am amestecat in continuare cu o lingura pana cand oul a fost fiert. ...
Am uns feliile de paine cu crema de branza, am adaugat cate 4 felii de salam si am asamblat sandwich-urile. Dintr-un sandwich am decupat 4 rondele pe care le-am folosit ca roti. Intre 2 rondele am pus un bat pentru frigarui pentru a le uni. Al doilea sandwich l-am taiat pe jumatate...
Pentru crusta am lasat untul la temperatura camerei pana cand a devenit moale si s-a lucrat usor. Am amestecat untul cu faina, ou si putina sare si am btinut un aluat elastic pe care l-am tinut la frigider 30 de minute. Am impartit aluatul in 2 jumatati pentru ca am folosit 2 tavi cu...
Untul l-am pus 30 de secunde in cuptorul cu microunde. Am amestecat untul topit cu fructoza, apoi am adaugat ouale, extractul de vanilie si iaurtul. Am amestecat bine compozitia, apoi am adaugat bicarbonatul de sodiu si faina. In final am pus zmeura, maruntita sa nu fie bucati foarte mari si am...
Untul cu fructoza, apa si semintele pastaii de vanilie le-am incalzit in cuptorul cu microunde timp de cateva secunde. Biscuitii i-am zdrobit si am incercat sa obtin un praf cat mai fin pe care l-am amestecat cu cacao. Peste amestecul de biscuiti si cacao am turnat siropul cald si am...
Sorbet de capsuni / inghetata de capsuni pe bat
Am curatat capsunile de frunze si codite. Am pus capsunile, mierea si sucul de lamaie in intr-un vas inalt si am pasat fructele cu ajutorul blender-ului stick. Am turnat piure-ul in formele de inghetata, iar ce mi-a ramas intr-un castronel. Am lasat la congelator peste noapte.
Salata cu rucola, friptura de curcan si portocale
Am pregatit reductia de otet balsamic fierband otetul impreuna cu vinul pana cand a scazut la mai mult de jumatate din volumul initial, apoi am adaugat mierea si am mai lasat pe foc doar foarte putin timp. Pe farfurii am asezat rucola, apoi seminte de pin, feliute de portocala fara...
Salata cu fenel si chutney de afine
Pentru chutney am calit in ulei ceapa rosie tocata marunt. Am lasat 1-2 minute sa se prajeasca ceapa, fara a se arde, apoi am adaugat afinele, otetul, zaharul brun si apa. Am acoperit cu un capac si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand a scazut lichidul. Inainte de a lua de pe foc am adaugat...
Salata calda cu orez negru si ton
Orezul l-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Rosiile cherry (erau mai maricele) le-am taiat rondele, nu foarte subtiri. In o tigaie am incalzit uleiul de masline si am prajit pentru scurt timp rondelele de rosii. Imediat am tras la tigaie si boabele de porumb. Am scurs apa in care...
Tocanita de porc cu sos de ardei si paste
Eu am avut carne congelata si pentru ca am uitat sa o dezghet, am pus-o la fiert impreuna cu vinul rosu in oala sub presiune pt 20 de minute. Dupa 20 de minute, am taiat carnea in felii de grosimea unui deget, apoi am adaugat ceapa taiata grosier, cateii de usturoi si pasta de ardei. Am inchis...
Cosulete de ciocolata cu Miez de lapte si capsuni
Pentru cosulete am rupt ciocolata alba in bucatele mici si am adaugat mierea. Am pus castronul deasupra unui vas cu apa fierbinte, fara a atinge apa. Am amestecat pana cand s-a topit ciocolata. Am lasat la rece pana a doua zi. A doua zi am scos ciocolata si am lasat-o sa se incalzeasca...
Salata cu Miez de lapte si confit de pere
Para am taiat-o in jumatate, am inlaturat semintele si am feliat-o. Intr-o tigaie am pus untul sa se incalzeasca. Cand untul s-a topit am adaugat feliile de para, am adaugat otetul balsamic si am lasat aprox un minut sa fiarba. Am adaugat condimentele si jumatate de ceasca de apa. Am...
Somon cu Miez de lapte
Bucatile de Miez de lapte le-am pus intr-o farfurie si le-am zdrobit cu furculita. Am amestecat Miezul de lapte cu cele 2 linguri de Ceva fin si marar. Am pastrat 2 fasii de somon , restul l-am taiat bucatele mici. Fasiile de somon le-am acoperit cu crema de branza si le-am rulat....
Somon cu portocale si orez negru
File-urile de somon le-am asezat intr-o tava ceramica. Din portocala am taiat 4 rondele, iar restul de portocala l-am stors si am turnat sucul deasupra somonului. Am presarat putin mix lamaie si piper deasupra somonului, am asezat feliile de portocala si apoi cateva boabe de piper rosu plus mix...
Prajitura Ora 12
Pentru blat am pus la topit ciocolata impreuna cu uleiul de cocos. Galbenusele le-am mixat cu fructoza. Peste crema de oua am adaugat ciocolata topita si racita putin, apoi faina, migdalele si bicarbonatul de sodiu. Albusurile le-am batut spuma si le-am pus peste crema de mai sus. Am amestecat...
Panna cotta cu cocos si kiwi
Granulele de gelatina le-am pus la hidratat in 50 ml apa. Am incalzit smantana impreuna cu laptele de cocos. Am adaugat apoi fructoza, nuca de cocos si semintele de la pastaia de vanilie. Am luat de pe foc inainte de a incepe sa fiarba amestecul de mai sus. Cand am luat de pe foc lichidele,...
Crema de ciocolata si cafea
Cafeaua se pune la fiert impreuna cu ciocolata. Se amesteca oul cu 4 linguri de fructoza, faina si laptele. In cafeaua fierbinte se toarna amestecul de mai sus si se amesteca cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se tine pe foc cateva minute, amestecand continuu pana cand se intareste...
Foi cu branza dulce si crema de vanilie
Pentru foi am amestecat branza dulce cu zaharul vanilat, zahar brun si ulei. Am adaugat apoi faina si bicarbonatul si am framantat un aluat consistent. Am impartit aluatul in 3 parti egale. Am intins fiecare bucata de aluatul si l-am copt pe hartie de copt la 180 grade Celsius pana cand foile...
Tort ecler cu afine
Pentru aluat am procedat exact ca la reteta Coffe cravings . Din acest aluat am pregatit 2 foi cu diametrul de 22 cm. Restul aluatului l-am folosit pentru a face niste gogosele, jumatate dintre ele ceva mai mari, restul mai micute. Important e ca intre gogosele sa ramana un...
Coffee cravings
Se topeste ciocolata impreuna cu 100 gr smantana si cafeaua, atentie sa nu ajunga sa fiarba crema.Se lasa crema in frigider peste noapte. Pentru foi se fierbe apa cu uleiul si putina sare. Cand a inceput sa clocoteasca apa, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se ia de pe foc si se lasa...
Tort cu zmeura si ciocolata alba
Pentru crema am încălzit smantana cu ciocolata rupta bucatele si extractul de vanilie având grija sa nu se încălzească prea mult crema. Am lăsat la frigider 3 ore, apoi am mixat pana când am obținut o crema spumoasa. Zmeura pe care am folosit-o era...
Tort cu lamaie, ciocolata si nuca de cocos
Pentru crema am inclazit ciocolata impreuna cu laptele. Cand ciocolata a fost topita am lasat sa se raceasca putin, apoi am amestecat-o cu mascarpone. Am lasat crema la frigider peste noapte. Pentru foi am mixat untul cu zaharul brun, apoi am adaugat pe rand ouale, mixand bine...
Pandispan cu branza si fructe
Am amestecat branza dulce cu smantana si zahar brun si am mixat pentru a obtine o crema fina. Am adaugat pe rand ouale si am mixat pentru incorporarea fiecaruia. Am adaugat apoi extractul de vanilie si lamaie, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, grisul si faina si am amestecat bine. ...
Desert tricolor
Pentru stratul albastru am hidratat gelatina in lapte timp de 5 minute. Am incalzit laptele cu gelatina impreuna cu smantana dulce, fructoza si semintele pastaii de vanilie. Nu am lasat sa fiarba. Am amestecat cu putin colorant albastru, am turnat in 2 pahare si am lasat sa se raceasca. Pentru...
Tarte cu ceapa caramelizata
Pentru crusta: am pus faina intr-un castron, la mijlocul acesteia am facut o groapa in care am pus drojdia maruntita, fructoza si am adaugat apa calduta. Am lasat 15 minute la loc cald. Am adaugat apoi putina sare si iaurtul caldut. Am framantat toatre ingredietele si am lasat 30 de minute...
Prajitura cu pere si dulceata
Untul moale l-am mixat cu zaharul brun, apoi am adaugat ouale si la final piure-ul de pere. Am amestecat bine compozitia inainte de a adauga 200 gr faina si bicarbonatul de sodiu. Din aceasta compozitie am luat 5 linguri pe care le-am amestecat cu o lingura de cacao si 70 gr faina. Din aluatul cu...
Tort cu prune caramelizate si pere
Pentru crusta, untul moale l-am mixat cu fructoa, apoi am adaugat galbensurile si iaurtul. La final am pus sucul si coaja de lamaie, am adaugat 200 gr faina si bicarbonatul de sodiu si am obtinut un aluat destul de moale. Am lasat aluatul la frigider timp de 1 ora. In acest interval de timp...
Sandwich cu Ceva fin si somon
Feliilor de paine le-am taiat marginile, apoi le-am asezat in forma circulara. A fost nevoie sa mai tai din feliile de paine pentru care erau mai inalte decat forma. Din restul de paine ramas am folosit pentru a inchide partea inferioara a cilindrului. Somonul l-am taiat marunt, dar am pastrat o...
Sandwich acadea
Feliilor de toast le-am taiat coaja si le-am asezat una langa cealalta. Deasupra lor am asezat felii de cascaval. Am operit cascavalul cu felii de sunca. Am incalzit in cuptorul cu microunde timp de cateva secunde. Cald fiind sandwich-ul a fost usor de rulat. Ruloul format l-am fixat cu 3...
Sandwich cu Ceva fin si ton
Morcovul curatat de coaja l-am ras pe razatoarea fina si apoi am amestecat cu crema Ceva fin cu smantana. Am acoperit lipia cu aceasta crema. Am presarat ton maruntit. La final am adaugat castravetele taiat rondele subtiri. Am rulat lipia, apoi am taiat-o in 2 jumatati.
Sandwich cu ochi de ou
Am taiat chifla in 2 jumatati, am pus feliile de cascaval si am incalzit cateva secunde in cuptorul cu microunde. In apa clocotita am pus otetul si putina sare, am amestecat cu o lingura, apoi am pus oul fara coaja. Am amestecat in continuare cu o lingura pana cand oul a fost fiert. ...
Sandwich "pe roti"
Am uns feliile de paine cu crema de branza, am adaugat cate 4 felii de salam si am asamblat sandwich-urile. Dintr-un sandwich am decupat 4 rondele pe care le-am folosit ca roti. Intre 2 rondele am pus un bat pentru frigarui pentru a le uni. Al doilea sandwich l-am taiat pe jumatate...
Tarta cu banane si pere
Pentru crusta am lasat untul la temperatura camerei pana cand a devenit moale si s-a lucrat usor. Am amestecat untul cu faina, ou si putina sare si am btinut un aluat elastic pe care l-am tinut la frigider 30 de minute. Am impartit aluatul in 2 jumatati pentru ca am folosit 2 tavi cu...
Muffins pentru Halloween
Untul l-am pus 30 de secunde in cuptorul cu microunde. Am amestecat untul topit cu fructoza, apoi am adaugat ouale, extractul de vanilie si iaurtul. Am amestecat bine compozitia, apoi am adaugat bicarbonatul de sodiu si faina. In final am pus zmeura, maruntita sa nu fie bucati foarte mari si am...
Palarii de vrajitoare
Untul cu fructoza, apa si semintele pastaii de vanilie le-am incalzit in cuptorul cu microunde timp de cateva secunde. Biscuitii i-am zdrobit si am incercat sa obtin un praf cat mai fin pe care l-am amestecat cu cacao. Peste amestecul de biscuiti si cacao am turnat siropul cald si am...