Pentru crema am încălzit smantana cu ciocolata rupta bucatele si extractul de vanilie având grija sa nu se încălzească prea mult crema. Am lăsat la frigider 3 ore, apoi am mixat pana când am obținut o crema spumoasa.
Zmeura pe care am folosit-o era congelata, ca urmare am lăsat-o sa se dezghete si sa ajungă la temperatura camerei. Iaurtul si oul le-am lăsat de asemenea sa ajungă la o temperatura ceva mai mare decât era in frigider.
Am amestecat iaurtul cu zmeura si oul, apoi am pus extractul de vanilie, uleiul si am amestecat bine. Am adăugat colorantul, faina si bicarbonatul de sodiu si am omogenizat compozitia. Patru tavi rotunde cu diametrul de 17 cm le-am uns cu puțin ulei. Aluatul l-am împărțit in 4 părți egale pe care le-am întins in cele 4 tavi. Am copt la 180 grade Celsius pana când au început sa se coloreze ușor.
E important sa nu stea prea mult in cuptor pentru ca se usuca prea tare.
Crema am impartit-o in 4 parti egale pe care le-am distribuit pe fiecare blat. Am lasat tortul cateva ore la rece.