Trebuie sa va avertizez in legatura cu acest tort, se mananca extrem de repede si datorita cantitatii de cafea da insomnii!
Se topeste ciocolata impreuna cu 100 gr smantana si cafeaua, atentie sa nu ajunga sa fiarba crema.Se lasa crema in frigider peste noapte.
Pentru foi se fierbe apa cu uleiul si putina sare. Cand a inceput sa clocoteasca apa, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand aluatul este aproape rece se adauga pe rand ouale, mixand dupa fiecare ou pana cand este complet incorporat in aluat. In 3 tavi cu diametrul de 18 cm se coc foile. In fiecare tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei) se traseaza cate o spirala de aluat, avand grija sa ramana putin spatiu intre marginile spiralei (aluatul de umfla mult la copt). Se coc foile la 210 grade Celsius timp de 15 minute, dupa care se reduce temperatura la 180 grade Celsius si se lasa inca 10 minute sa se coaca.
Se mixeaza crema de ciocolata. Restul de smantana se mixeaza pentru a se obtine o frisca destul de consistenta. Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu crema de ciocolata si cafea.
Asamblare: Una dintre foi a crescut ceva mai mult si ca urmare am taiat putin din margini. Aceste margini le-am sfaramat. Se aseza pe un platou o foaie, apoi jumatate din crema, se pune a doua foaie, restul de crema si se acopera cu a treia foaie. Deasupra se pune frisca si se presara marginile faramitate.