Foi cu branza dulce si crema de vanilie

de alldaycooking in Dulciuri, 21 Feb 2013 | 8881 vizualizari

 

Eu inca mai incerc sa va motivez sa ma votati si pe mine!!!!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 250 gr branza dulce
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri zahar brun
  • 10 linguri ulei
  • 180 gr faina
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 4 linguri zahar brun
  • 90 gr faina
  • 200 gr smantana
  • zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu branza dulce si crema de vanilie:

Pentru foi am amestecat branza dulce cu zaharul vanilat, zahar brun si ulei. Am adaugat apoi faina si bicarbonatul si am framantat un aluat consistent. Am impartit aluatul in 3 parti egale. Am intins fiecare bucata de aluatul si l-am copt pe hartie de copt la 180 grade Celsius pana cand foile s-au rumenit.  

Pentru crema am pus la fiert 650 ml lapte. Intr-un castronel am amestecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Am adaugat apoi 50 ml lapte si am amestecat pana cand s-au dizolvat granulele de zahar. In final am pus faina si am amestecat bine pentru a nu ramane cocoloase. Cand laptele a inceput sa fiarba am turnat compozitia cu oua si am amestecat continuu pana cand s-a ingrosat crema. Am acoperit crema cu folie alimentara si am lasat-o la racit. Smantana am mixat-o pana cand am obtinut o frisca consistenta. Am amestecat frisca cu crema de vanilie.  

Intr-o tava in care am copt foile am asezat o foaie, am pus jumatate din crema, am pus a doua foaie si apoi restul de crema, in final am pus a treia foaie deasupra. Am lasat prajitura la frigider pana a doua zi. Am servit prajitura pudrata cu zahat praf.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu branza dulce si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

MIUTA 1

22.02.2013, 14:57

Arata grozav de bine!Am pus reteta la favorite,imi placeeeeeeee

babi5 1

20.03.2013, 18:03

Pare sa fie buna ,buna

CookieMonster 1

08.04.2013, 10:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eierschecke-Prajitura Corinutei