File-urile de somon le-am asezat intr-o tava ceramica. Din portocala am taiat 4 rondele, iar restul de portocala l-am stors si am turnat sucul deasupra somonului. Am presarat putin mix lamaie si piper deasupra somonului, am asezat feliile de portocala si apoi cateva boabe de piper rosu plus mix lamaie si piper. Am acoperit tava cu hartie de copt si am introdus in cuptor la 250 grade Celsius timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute am luat hartia de copt si am lasat 5 minute sa se rumenasca pestele.
Prazul taiat rondele l-am calit in ulei de masline si unt. Cand prazul a capatat o culoare aurie, am adaugat orezul negru si le-am lasat sa se prajeasca impreuna timp de 2-3 minute. Am adaugat treptat supa si am supravegheat sa nu scada prea mult lichidul.
Dupa ce am pus ultimul polonic de supa, am adaugat si mazarea congelata si am lasat pe foc pana cand aproape tot lichidul a fost absorbit de orez. Am adaugat putina sare.