Crema de ciocolata si cafea

de alldaycooking in Dulciuri, 7 Apr 2013 | 4458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml cafea espresso
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri fructoza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • bucatele de ciocolata cu cafea pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de ciocolata si cafea:

Cafeaua se pune la fiert impreuna cu ciocolata. Se amesteca oul cu 4 linguri de fructoza, faina si laptele.  In cafeaua fierbinte se toarna amestecul de mai sus si se amesteca cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se tine pe foc cateva minute, amestecand continuu pana cand se intareste suficient crema. Se lasa aceasta crema sa se raceasca. Cand crema a fost rece, se mixeaza smantana cu 1 lingura de fructoza pana cand se obtine frisca. Din frisca se pastreaza 4-5 linguri pentru decor, restul se amesteca cu crema de cafea.  Crema de cafea se distribuie in 4 cupe, care se decoreaza cu frisca si bucatele de ciocolata cu cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]