publicat la 13.01.2014
publicat la 13.01.2014
publicat la 13.01.2014
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Legume deshidratate in ulei de masline
A venit iar timpul sa va arat un borcanel colorat si apetisant de conserve pt. iarna: legume deshidratate de mine si apoi conservate in ulei de masline: rosii, dovlecei, vinete, ardei gras si castraveti...numai bune de folosit in sosuri si tocanite de legume! Enjoy!
Biscuiti cu legume deshidratate
Din toate ingredientele mentionate se formeaza aluatul, se taie cu formele apoi se coc. Nimic mai simplu! Veti observa ca foaia de aluat este plina, plina de culori frumoase, date de legume, iar culoarea de fond este pamantie, conferita de taratele de grau. Eu am folosit un cutter...
Rosii deshidratate in ulei de masline
Nu pot spune cu exactitate cate kg. de rosii am folosit si cati litri de ulei de masline, pt. ca le-am pregatit in transe...insa pot spune cat de usor sunt de facut si cat de gustoase! Asadar, am deshidratat rosiile la deshidrator (intr-o noapte au fost gata), apoi le-am asezat frumos in...
Crackers cu gust de pizza
In primul rand, eu aveam legumele deshidratate, asa ca am pregatit pudrele de legume, cu ajutorul rasnitei de cafea (introducerea pudrelor de legume e un truc pe care l-am adoptat pt. a-mi face copilul sa consume cat mai multe fibre de legume). Urmatorul pas a fost sa-mi pregatesc faina de linte,...
Coltunasi cu branza sarata si cartofi
Din ou, faina si sare am format aluatul, pe care l-am intins la masina de taietei, apoi am ales forma mijlocie din setul de coltunasi si am taiat discuri, pe care le-am umplut cu o lingura din urmatoarea compozitie, pregatita in prealabil si racita: cartofi fierti si pasati, amestecati cu ceapa...
Cartofi Dominoise
Feliile de cartofi se aseaza intr-o tigaie de inox, se adauga ceapa, sare, piper, smantana, frunze de dafin si cimbru. Tigaia se pune pe plita incinsa si se adauga putina apa fierbinte si se lasa cateva minute la fiert. Se adauga ansoa maruntita bine (se poate adauga si putin ulei din conserva...
Oua coapte in cartofi
Am copt cartofii 1 h si 30 min, pana s-au inmuiat bine, apoi i-am lasat cateva min sa se racoreasca, apoi i-am taiat orizontal in partea de sus , formand un capacel. Am scobit continutul cu o lingurinta, lasand peretii cartofilor grosi de 1 cm. am condimentat pe dinauntru, apoi am trecut la...
Cuiburi de oua in mamaliga
Am preparat mamaliga, cu care am tapetat un vas de lut uns cu putin unt, apoi am adaugat feliute de kaizer usor prajit, ouale crude si am dat la cuptor, pana s-au copt ouale (dar nefiind tari). Urmatoarea operatiune a fost sa presar cascaval ras si sa dau din nou la cuptor inca 5 min, pana s-a...
Tarta de mamaliga cu friptura de porc
Am facut mamaliga, apoi am turnat-o in tava de tarta unsa cu unt, apoi am lasat la racit. Intre timp am preparat friptura cu sos: am calit ceapa, am adaugat bulionul si chili, apoi cateva condimente (nu prea multe): pudra de marar, cimbru si rozmarin uscat. Dupa ce am rasturnat "tarta"...
Tarta cu crema de mar copt
Mai intai am copt merele in cuptor, iar dupa ce s-au mai racit putin, le-am curatat de coaja, am razuit miezul copt cu lingurita, am amestecat cu puuutin zahar si scortisoara, si am mixat totul bine, pana s-a format o crema. Dupa aceea am facut aluatul, tot prin mixare rapida a ingredientelor, am...
Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba
Am amestecat intai pudrele de faina, apoi am format aluatul, pe care l-am lasat la crescut pana si-au dublat volumul, apoi am format 2 chifle frumoase, pe care le-am asezat in hartiute speciale de briose maaaaari. Le-am bagat in cuptor pana au trecut testul scbitorii, iar in casa s-a raspandit un...
Rahat turcesc home-made
Intai se pregateste tava in care vom turna preparatul fierbinte: se unge cu ulei o tava cu peretii inalti de cca. 3 cm (optional, se mai poate adauga si o foaie de aluminiu, cum am facut eu, care se unge si aceasta cu ulei) Separat se pune la fiert apa cu zaharul si coaja de lamaie si se...
Paratha
Din ingredientele pt lipii se formeaza o bila de aluat,care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, dupa care se intind 2 foi rotunde. Intre timp se prepara umplutura: cartofii curatati se taie cuburi mici, care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au inmuiat, se scurge apa si se...
Extracte aromate
Se "inchid" aceste minunatii in sticle, pe care le umpleti cu alcool si se lasa la macerat 1 luna. Se scutura sticlele din cand in cand. Se pastreaza la loc racoros si intunecos.
Briose Raw
Se lasa fructele uscate la hidratat cateva ore (eu le-am lasat peste noapte, ca sa fiu sigura:)) Se maruntesc si se pun in blender impreuna cu toate celelalte ingrediente (eu le-am pus toate la ochi, in functie de cum se forma pasta in blender)...daca vi se pare ca "aluatul" care se...
Paine speciala de Craciun
Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut. Intre timp, am pus stafidele in apa cu esenta de rom, sa se hidrateze. dupa ce aluatul a crescut, am adaugat nucile maruntite si stafidele scurse bine, am framantat...
Tort de clatite cu ciocolata si fructe de padure
Prepararea si asamblarea tortului este extrem de simpla: se fac clatitele, se lasa la rece, apoi se monteaza: clatita+gem de zmeura+ciocolata+clatita+frisca+ciocolata...si tot asa. Ultimul strat este din ciocolata, apoi se da tortul la rece (10 minute la congelator, 1 h la frigider), apoi se...
Rulada de ciocolata degrade
Biscuitii se maruntesc cu sucitorul (eu i-am razuit cu ajutorul robotului), se amesteca usor cu zaharul si untul topit, rezultatul fiind o pasta faramicioasa, care se aseaza intr-o forma tapetata cu folie de plastic alimentara (eu am folosit o forma de chec cu fundul semi-rotund). Se lasa la...
Bomboane asortate
Trufe cu migdale: Am topit ciocolata in frisca lichida, am amestecat cu rom si am lasat la rece peste noapte. A doua zi am format bilutele, pe care le-am dat prin migdale macinate si le-am asezat in hartiute speciale. Bomboanele din ciocolata de casa: Am fiert apa cu zaharul pana s-a...
Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri
Fondante cu alune si cafea: Am hidratat gelatina intr-o lingura de apa si am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am adaugat zaharul pudra, putin cate putin,amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Urmatorul pas a fost sa incorporez si untul de arahide, rezultand o pasta destul de moale. Am...
Tort Raw in degrade
Prepararea unui astfel de tort este extrem de simpla, rapida si la indemana oricui! Ingredientele pt. blatul alb se mixeaza bine in blender, pana se obtine o pasta faramicioasa, care se aseaza cu mana sau cu lingura intr-o forma unsa cu putin ulei de palmier. Eu am folosit o forma din silicon,...
O inghititura dulce: budinca arabeasca cu faina de orez
Se pune laptele pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul, apoi faina de orez in ploaie, amestecandu-se continuu, ca sa nu se prinda de fund. Se fierbe la foc mediu, cand orezul este fiert si crema capata consistenta unei smantani groase, se trage de pe foc si se lasa la racit putin. Se...
Budinca de quinoa cu fructe
Se pune la fiert laptele cu quinoa, zaharul si pastaia de vanilie taiata pe lung. Se fierbe bine 15-20 min, pana se inmoaie bobitele de quinoa si totul capata o consistenta cremoasa. Se adauga untul si se lasa deoparte 15 min (cratita se acopera cu capacul, permitand astfel bobitelor de quinoa sa...