O reteta superba de prajitura de ciocolata cu zmeura, care va promite sa va invaluie intr-un gust sublim :)...reteta mea de suflet!
Zmeura se spala si se scurge.
Intr-un vas se topeste untul pe baie de aburi si apoi in el se topeste ciocolata. Se amesteca bine si se lasa la racit.
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul in jur de 7 minute.
Se adauga ciocolata topita in compozitie se amesteca bine.
Se pune si faina( cantarita si apoi cernuta) si din nou amestecam pana se omogenizeaza.
Daca vom folosi forme de silicon le vom aseza din timp in tava de cuptor si numai dupa acest pas le vom umple.
Formele le vom unge cu unt si apoi vom turna in ele aluatul care este destul de fluid( ne putem ajuta de o lingura).
Punem cate 3 bucati de zmeura in mijloc( bine scurse de apa).
Coacem la cuptorul incins la 210 grade. Acum timpul va depinde de cuptor, dupa 15 minute le urmarim si daca sunt frumos crescute si tari deasupra, putem face testul cu scobitoarea pe margine( nu in mijloc, sa nu ne pacalim).
Luam prajiturile le lasam putin la racit si le scoatem usor din forme.
Le servim cu sosul de zmeura( sau fara) care se prepara foarte usor amestecand la blender, zmeura cu vanilia si mierea dupa gust. O minunatie !