adnia

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 01.01.2013

RETETE293
PRIETENI138
Retete

Mic dejun elegant (2)

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2013

Se feliaza cu grija oul fiert, apoi se cresteaza rosia, ca un fel de evantai. Se introduc feliile de ou intre crestaturile rosiei. Se decoreaza si se serveste! Enjoy!

Mic dejun elegant

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2013

Se taie ardeiul gras in rondele groase de 2 degete. Se aseaza rondelele intr-o tigaie de teflon incinsa cu cativa stropi de ulei, se sparg cu grija ouale si se aseaza in interiorul rondelelor de ardei. Se lasa la prajit, apoi se scot pe o farfurie, se decoreaza si se servesc calde. Enjoy!

Supa de curcan cu galuste

In Supe la 8 Ian 2013

Se pun aripile de curcan la fiert in apa cu sare si se curata de spuma, pana cand zeama ramane clara. Apoi se adauga legumele si se mai lasa la fiert pana toate ingredientele sunt muiate bine. Se strecoara supa si se lasa doar morcovii si patrunjelul (optional) taiati pe lun. Pt. cine doreste,...

Stelute cu scortisoara

In Dulciuri la 8 Ian 2013

Am facut aluatul in robot si am dat la rece pt cca 1 ora, dupa care am intins aluatul in foaie groasa de doua degete, am taiat formele (stelute de diferite marimi) si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt...si la cuptor, pana s-au rumenit putin. Fierbinti le-am pudrat cu zahar....si,...

Chec de carne cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2013

Am mixat bine toate ingredientele in robot si am turnat pasta obtinuta in forma unsa in prealabil cu unt si pudrata cu pesmet foarte fin, ca sa previn lipirea compozitiei de marginile formei. Am dat la cuptor pana a trecut testul scobitorii, iar dupa racirea completa, am rasturnat pe farfurie,...

Gogosele ineluse

In Prajituri la 8 Ian 2013

Toate ingredientele se mixeaza bine, rezultand astfel un aluat curgator, dar mai gros decat cel de clatite. Aparatul se pune in priza si se lasa sa se incinga, apoi se pensuleaza fiecare cuib cu putin ulei, se toarna aluatul cu o lingurita (eu am folosit seringa de decorat...mi s-a parut mai...

Fursecuri cu ghimbir si lamaie

In Prajituri la 8 Ian 2013

Se mixeaza toate ingredientele pana se formeaza o bila de aluat ce se da la rece pt. cca 1 ora. Apoi se intinde cu sucitorul in foaie groasa de cca 5 mm, se decupeaza cu formele preferate si se coc in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu. Atentie! Se coc foarte repede! Enjoy!  

"Ravioli" cu mere

In Prajituri la 8 Ian 2013

Din toate aceste ingrediente pt aluat se framanta un aluat si se lasa la dospit., dupa care se intinde o foaie de cca 5 mm grosime(el mai creste repede) si se decupeaza cercuri cu forma aleasa. Asezam cerculetul de aluat in forma si punem umplutura cu lingurita (in cazul meu--mere rase cu zahar...

Pateuri cu trei feluri de branza

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2013

Se lasa la dezghetat aluatul, apoi se intinde putin cu sucitorul, sa se uniformizeze, se taie patrate, apoi se umplu cu o lingurita din umplutura de branzeturi rase si amestecate cu 1 ou, iaurt si smantana. Patratele se ung pe margini cu ou batut pt. sigilare, apoi se indoaie pe diagonala,...

Barcute de cartofi cu salata de conopida

In Salate la 6 Ian 2013

Am fiert cartoful in coaja, iar dupa ce s-a racit l-am curatat si l-am taiat in jumatate, pe lung si am scobit jumatatile cu o lingura, obtinand astfel barcutele. Le-am umplut cu salata de conopida si le-am ornat. Enjoy!  

Salata de iarna

In Salate la 6 Ian 2013

Am taiat cartoful cuburi, am adaugat celelalte legume (mazarea, porimbul, prazul inele si cubuletele de ardei gras), maslinele, am adaugat sare, piper si putin lei de masline. Si salata mea a fost gata! Enjoy!

Lapte de migdale

In Vegan / Raw vegan la 6 Ian 2013

Se lasa la muiat migdalele cateva ore in apa (sau peste noapte--eu am constatat ca-mi place mai mult laptele daca las migdalele in apa calduta cca 2 ore, nu mai mult), apoi se scurge apa, se pun in blender impreuna cu apa, sarea si mierea si se mixeaza bine cca. 3 min. Veti observa cum lichidul...

Supa crema de legume

In Supe la 5 Ian 2013

Pentru simplitate, am pus toate legumele la fiert, impreuna cu lingura de ulei de masline, putina sare si piper. Dupa ce toate au fiert foarte bine, le-am pus in blender asa fierbinti si le-am pasat, adaugand si cubuletul de unt, pentru savoare. Am servit fierbinte cu verdeata tocata si...

Budinca de clatite cu ciuperci si curcan

In Mancaruri cu carne la 5 Ian 2013

Se face banalul aluat de clatite din oua, lapte, apa minerala,1 lingura ulei, faina si un praf de sare. Se coc clatitele (mie mi-au iesit 3). Separat, se face umplutura: intr-o lingura de ulei se caleste ceapa, se adauga, pe rand,carnea, ciupercile, condimentele si sosul de rosii. Se lasa la...

Biscuiti cu caise confiate si menta

In Prajituri la 5 Ian 2013

Se amesteca toate ingradientele in robot, sau la masina de paine, se formeaza un aluat elastic, care se lasa la rece 1 ora, apoi se modeleaza bilute care se aseaza in tava si se preseaza cu o furculita. Se dau la cuptor pana se rumenesc putin si raspandesc o aroma nemaipomenita! Enjoy!

Testoasa din cozonac

In Prajituri la 4 Ian 2013

Le-am amestecat pe toate si am pus aluatul la crescut intr-un loc caldut. Apoi am format testoasa si am bagat-o la cuptor aprox 30 min. A iesit asa!

Fulgi de cocos raw

In Vegan / Raw vegan la 4 Ian 2013

Se amesteca absolut toate ingredientele in robot pana se formeaza bila de aluat, apioi se scoate si se lasa la odihnit 15 min (asta ca sa se omogenizeze bine, iar psyllium-ul sa-si faca "meandrele", i.e. sa lege aluatul). Apoi se mai framanta putin (daca e cazul) cu faina de orez sau...

Portocale cu scortisoara

In Vegan / Raw vegan la 4 Ian 2013

Pe feliile de portocala am pudrat scortisoara (si zaharul, daca e cazul)....si a fost gata de servit. Enjoy!

Briose cu mere

In Prajituri la 4 Ian 2013

Am mixat toate ingredientele rapid intr-un castron, apoi am turnat totul in tava pregatita din timp (tapetata cu hartiutele speciale)...dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar amestecat cu scortisoara. Sunt delicioase! Enjoy!

Briose cu dovleac

In Prajituri la 4 Ian 2013

Am mixat toate ingredientele rapid intr-un castron, apoi am turnat totul in tava pregatita din timp (tapetata cu hartiutele speciale)...dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar amestecat cu scortisoara. Sunt o minune! Enjoy!

Briose rotate

In Prajituri la 4 Ian 2013

Se amesteca bine toate ingredientele si se toarna in tava de silicon unsa cu putin ulei. se da la cuptor pana se rumenesc usor, se lasa 1 min sa se raceasca si sa se desprinda de pe forma. Se rastoarna pe gratar si se lasa la racit. Se servesc pudrate cu zahar vanilat. enjoy!

Ciorba de linte cu carnati de casa

In Ciorbe la 3 Ian 2013

Cu o seara inainte am pus lintea la muiat in apa, iar a doua zi am schimbat apa si am fiert-o impreuna cu 1 lingurita bicarbonat, (sa fiarba mai repede), sare, dafin si otet. Am calit apoi ceapa in ulei, am adaugat zarzavatul taiat cuburi, carnaciorii prajiti usor si am adaugat lintea fiarta. Am...

Supa crema de ciuperci

In Supe la 3 Ian 2013

Se curata zarzavatul, se spala si se aseaza cu apa si sarea la foc, iar cind totul este foarte bine fiert, se strecoara. Intr-o tigaie se topesc 3/4 din cantitatea de unt, se presara faina, se amesteca si cu 3/4 din cantitatea de ciuperci care au fost curatate de pielite, spalate si taiate felii...

Taitei de casa picanti

In Paste la 3 Ian 2013

Din toate ingredientele se formeaza un aluat tare, apoi se lasa sa se odihneasca 30 min (ca sa se aseze glutenul). Aluatul se taie cu cutitul in 4 bucati, care se aplatizeaza usor si se trec pe rand prin rolele de intins (de la cea mai groasa setare catre cea mai subtire, pana cand ajungem la...

Tort din fructe

In Dulciuri la 3 Ian 2013

"Blatul" tortului e realizat din pepene galben, iar decoratiunile sunt din kiwi, banane si visine...foarte simplu !

Portocale in jeleu de sampanie

In Dulciuri la 3 Ian 2013

Se pune gelatina la hidratat, conform indicatiilor de pe plic, iar sampania se infierbanta pe foc, impreuna cu zaharul si putina coaja de lamaie rasa(daca folositi sampanie dulce, nu mai e nevoie de atat de mult zahar). Dupa ce s-a topit zaharul, se ia de pe foc,se adauga gelatina hidratata si se...

Fursecuri cu portocale

In Prajituri la 3 Ian 2013

Am mixat bine toate ingredientele pt. aluat, apoi l-am dat la rece pt. cca 30 min., apoi l-am intins in foaie groasa de cca 5 mm, am taiat formele si le-am dat la cuptorul incins (aprox. 15 min). Dupa ce s-au racit, am facut glazura, amestecand energic zeama de lamaie cu zaharul pudra. Am decorat...

Cheesecake cu fructe confiate

In Prajituri la 3 Ian 2013

Modul de preparare este foarte simplu: se mixeaza branza de vaci cu ouale, zaharul, semintele din pastaia de vanilie, smantana, apoi se adauga stafidele hidratate in putin rom. (optional). compozitia rezultata se toarna intr-o tava de tort cu marginile detasabile si tapetata cu hartie de copt....

Paine cu masline

In Piine la 3 Ian 2013

Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit---truc invatat de la DiaMar) pana isi dubleaza volumul. Acum este momentul sa luam aluatul, sa-l impartim (in functie...

Paine cu ulei de masline

In Piine la 3 Ian 2013

Am pus drojdia si zaharul in laptele caldut si am lasat cateva minute sa se formeze maiaua, apoi am framantat bine aluatul, pe care, la final, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul. Am rulat apoi aluatul crescut si l-am impartit in doua suluri...

Afisate 241 - 270 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 13.01.2014

Smoothie in straturi

publicat la 13.01.2014

Bomboane cu mere

publicat la 13.01.2014

Pate de ficat aromat cu stafide

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]