Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba

de adnia in Piine, 2 Ian 2013 | 3977 vizualizari

 

Asta se intampla cand te aventurezi pe atatea siteuri minunate cu mancare sanatoasa, gustoasa si apetisanta! si pt. ca aveam in casa linte si tarete de grau, m-am hotarat sa creez ceva de capul meu...si bine am facut!

 

INGREDIENTE

  • Pt 2 buc.avem nevoie de:
  • 3 linguri faina de linte (obtinuta prin macinarea boabelor de linte)
  • 3 linguri tarate de grau
  • 3 linguri faina alba
  • 75 ml apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, busuioc, cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba:

Am amestecat intai pudrele de faina, apoi am format aluatul, pe care l-am lasat la crescut pana si-au dublat volumul, apoi am format 2 chifle frumoase, pe care le-am asezat in hartiute speciale de briose maaaaari. Le-am bagat in cuptor pana au trecut testul scbitorii, iar in casa s-a raspandit un miros extraordinar. Le-am pensulat cu putin ulei de masline si le-am mai lasat in cuptor inca 5 min, apoi le-am scos si le-am lasat pe gratar la racit. Le-am servit calde. M-a surprins gustul lor minunat (deci le voi repeta chiar des) si densitatea (sunt destul de grele si foarte satioase).
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

danakarin 1

03.01.2013, 08:12

Foarte buna idee, felicitari!

adry88 1

03.01.2013, 11:15

excelent arata

Lau 1

05.01.2013, 19:18

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot