Paratha

de adnia in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 4542 vizualizari

 

Paratha este un soi de "sandwich" din 2 foi de lipii umplute cu cartofi si condimente, care se serveste cu iaurt gras si salata. asadar, n-are ce sa nu fie minunat, nu?

 

INGREDIENTE

  • Pt. lipii avem nevoie de:
  • -3 linguri faina de linte
  • -50 ml apa calduta
  • -putina drojdie proaspata
  • -sare
  • -faina de grau cat cuprinde
  • Pt. umplutura avem nevoie de:
  • -2 cartofi medii
  • -ceapa verde (2 fire)
  • -usturoi verde (1 fir)
  • -sare, piper
  • Pt. decor:
  • -1 iaurt gras tip grecesc (mic)
  • -salata de rosii si patrunjel (eu am pus macris de padure)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paratha:

Din ingredientele pt lipii se formeaza o bila de aluat,care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, dupa care se intind 2 foi rotunde.

Intre timp se prepara umplutura: cartofii curatati se taie cuburi mici, care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au inmuiat, se scurge apa si se clatesc cu apa rece. Se lasa la scurs. Separat se pun 2-3 linguri ulei de masline intr-o craticioara si se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt. Se toarna prajeala peste cartofi si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Daca e nevoie se mai adauga condimente (eu am mai pus chili).

Revenim la lipiile noastre: aceste ne vor servi ca si hainute pt umplutura de cartofi. Se aseaza o foaie subtire de aluat pe planseta, se adauga umplutura de cartofi, avand grija sa nu punem si pe marginile aluatului. Apoi urmeaza sa suprapunem si cea de-a doua foaie (ca la placinta). Marginile aluatului se sigileaza cu apa. In acest moment, paratha e gata de copt intr-o tigaie de teflon.

Puteti opta pt. o coacere simpla, fara ulei, sau puteti adauga 2-3 linguri ulei de masline (eu am ales a doua varianta). Se coace pe ambele parti pana se rumeneste.

Se scoate pe farfurie si se serveste cu iaurt gras si salata.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paratha" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adnia 1

02.01.2013, 14:57

este gustoasa, intr-adevar...e o paine mai speciala!

Rocsi 1

02.01.2013, 19:28

Mmmm ce buna trebuie sa fie

adry88 1

03.01.2013, 11:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella