Rulada de ciocolata degrade

de adnia in Prajituri, 2 Ian 2013 | 93875 vizualizari

 

Aceasta este o rulada foarte apreciata de cei care au gustat-o, atat din punct de vedere estetic, cat si din punctul de vedere al continutului

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat avem nevoie de:
  • -20 de biscuiti digestivi sau 230 gr pesmet
  • - 3 linguri de zahar
  • - 100 gr de unt
  • Cremele sunt trei mousse-uri de ciocolata (alba, neagra si cu lapte), dupa cum urmeaza:
  • Mousse de ciocolata alba:
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 200g ciocolata alba
  • - 2 g gelatina -1 foaie, muiata in 30 ml apa rece
  • - 100 ml frisca batuta
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 200 g. ciocolata cu lapte
  • - 1 foaie gelatina, muiata in 30 ml apa rece
  • - 100 ml frisca batuta
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • - 200 ml de frisca lichida
  • - 200 g ciocolata amaruie
  • - 1 foaie de gelatina, muiata in 30 ml apa rece
  • - 100 ml frisca batuta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata degrade:

Biscuitii se maruntesc cu sucitorul (eu i-am razuit cu ajutorul robotului), se amesteca usor cu zaharul si untul topit, rezultatul fiind o pasta faramicioasa, care se aseaza intr-o forma tapetata cu folie de plastic alimentara (eu am folosit o forma de chec cu fundul semi-rotund). Se lasa la racit in frigider cca. 10 min, apoi baza este pregatita pt. adaugarea mousse-urilor de ciocolata. 

Cat timp blatul a stat la frigider, am trecut la prepararea cremelor (toate se prepara la fel);

Am pus la inmuiat in apa rece gelatina (neavand gelatina foaie, am cantarit cele 2 g.) Am pus pe foc frisca lichida (50 ml) si am dat-o in clocot. Am adaugat ciocolata alba razuita (sau taiata marunt) si am amestecat-o cu frisca fierbinte ca sa se topeasca.

Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in microunde pentru cateva secunde, dupa care am turnat-o peste ciocolata alba. Apoi am lasat crema sa ajunga la temperatura camerei si am adaugat restul de 150 ml frisca batuta bine. (daca aveti mult timp la dispozitie, puteti incinge de la inceput toata cantitatea de frisca, impreuna cu ciocolata, apoi lasati intreaga compozitie la racit, pana ajunge la temperatura camerei, apoi aerati usor cu mixerul).

La fel am procedat si cu celelalte doua creme.

Apoi am turnat usor cremele una peste alta, in degrade, peste blatul scos de la frigider si le-am pus un "capac" din biscuiti muiati foarte putin in cafea tare, dupa care am dat toata prajitura la rece peste noapte, sa se inchege bine.  Dupa racire, am scos rulada din forma si am feliat-o. Si iata rezultatul final:

TIPS-URI

1

Ca sa nu se amestece culorile, am preparat fiecare crema separat, fiecare in bolul sau. Am mai citit si eu la unele gospodine (scuze ca nu mai tin minte exact numele lor), ca preparau de la inceput frisca rece (450 g), dupa care o imparteau in 3, pt. a o adauga celor trei tipuri de ciocolata topita fierbinte. Mie insa, mi s-a parut ca ma complic asa:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata degrade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

nickoletamd 1

25.11.2013, 16:54

Foarte bine arata! Ma gandeam sa o fac si eu de sarbatori, dar nu inteleg ceva, si anume: la ingrediente scrie 200 ml frisca lichida si 100 mil frisca batuta, iar la modul de preparare scrie 150 cu 150 ml. Cum e? Sau nu conteaza chiar asa de tare?

Alexandra Burz 1

26.11.2013, 11:32

foarte buna

bianca92 1

01.12.2013, 14:48

hehe asta are loc de onoare la favorite

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Rulada de ciocolata cu crema cu fructe de padure (fara faina)