Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam putin lapte apoi faina si amestecam cu un tel sa nu ramana cocolase si subtiem cu lapte. Se adauga coaja de lamaie, de data aceasta am uitat :) de obicei adaug, dar nu este neaparat, dupa preferinta. Merele se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiul mare. Se adauga la compozitia de clatite. Compozitia de clatite, trebuie sa iasa ca o smantana, daca este prea groasa se poate subtia cu lapte sau chiar cu sifon.
Dupa prajirea primei foi se poate aprecia daca este nevoie de subtiat sau de ingrosat cu faina. Pentru prajirea foilor de clatite, turnati compozitia cu polonicul, in tigaia bine incalzita si unsa cu ulei. Aceste clatite cu mere, la servire, se pot pudra cu zahar, se pot servi cu sirop de fructe sau chiar cu fructe, sau cu diferite umpluturi. Noi am servit cu crema de nugat, daca tot ne place ciocolata :)), am uns fiecare clatita in parte si le-am rulat, sau le impachetati, fiecare dupa preferinte :). Pofta dulce!!!