Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam o lingurita de zahar si 50 ml lapte caldut, se framanta cu mana si se lasa maiaua la dospit 15 min. Apoi se adauga urmatoarele: restul de lapte caldut, zaharul, praful de sare, coaja de lamaie, ouale si untul moale. Se framanta aluatul pana ce se desprinde de pe peretii vasului si se lasa la dospit, langa o sursa de caldura, cca 40-50 min. Dupa ce a dospit, se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu faina , se framanta si se imparte in doua.
Se intinde aluatul pe rand. Se amesteca macul cu zaharul pudra si se imparte in doua, se presara pe aluatul intins si se ruleaza cu grija sa nu iasa umplutura. Se pun cozonacii in forma de chec uns cu unt, deasupra se ung cu unt sau galbenus de ou si se coc in cuptorul incins cca 40 min. Dupa ce s-au rumenit frumos, se scot si se lasa sa se raceasca acoperiti cu un prosop curat.