Tort de ciocolata cu crema de cocos

de adela1981 in Torturi, 11 Mar 2012 | 8262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 8 oua
  • 70 gr zahar pudra
  • 5 linguri ulei
  • 60 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri  pline de faina
  • 1 praf de copt
  • Crema;
  • 2 oua  
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte de cocos
  • 80 gr nuca de cocos
  • 200 ml frisca
  • 2  linguri zahar pudra
  • 10 gr gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  •  2 linguri apa
  • 1/2 esenta de migdale
  • Ornat:
  • 50 gr nuca de cocos  
  • 1 lingurita  cacao
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu crema de cocos:

Sa ne apucam de treaba :) separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu  zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, adaugam cacao.  Mixam, apoi adaugam praful de copt  si o lingura de faina. Batem albusurile cu cele  8 linguri de  zahar, pana ce devine o spuma tare. Adaugam doua linguri de spuma la galbenusuri, amestecam cu o paleta de jos in sus si incorporam  3 linguri de faina, apoi iar amestecam doua linguri de spuma si incorporam 4 linguri de faina,  apoi amestecam restul de albusuri.  Daca amestecam toata faina odata, era prea tare aluatul ca sa putem incorpora albusurile spuma, de aceea am procedat asa. Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul 30 si coacem in cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit  si se taie in trei.

Pentru crema,  batem ouale  cu zaharul  pe baie de abur, pana ce se ingroasa, apoi adaugam laptele de cocos. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, apoi se dizolva si se adauga la crema calduta.  Amestecam si lasam sa se raceasca, intre timp batem frisca cu doua linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema de oua, adaugam nuca de cocos si frisca batuta.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul , se raceste si se adauga esenta de migdale

Pentru asamblare, se insiropeaza blaturile, crema se imparte in doua,  se scoate 2 linguri pentru ornat. ( blat insiropat crema, blat, crema, blat).  Se da la rece o ora, apoi se scoate, ungem cu crema si presaram cu nuca de cocos. Ca sa nu fie asa simplu am pudrat cu cacao,  floricele.

TIPS-URI

1

Am folosit oua de casa, de acea este mai galbuie crema, daca folositi oua de comert, s-ar putea sa nu iasa crema mai galbena :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Laly 1

15.03.2012, 12:54

Adela La Multi Ani,multa sanatate bucurii si fericire

LUK 1

15.03.2012, 16:52

La multi ani cu sanatate!

Cris2711 1

15.03.2012, 17:43

La multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata Tuxedo