Hajas ( Hajose )

de adela1981 in Prajituri, 20 Mar 2012 | 10936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina tip 000
  • 750 gr haj ( osanza )
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • 300 ml apa minerala
  • 200- 250 gr gem de prune
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hajas ( Hajose ):

Osanza se da prin masina de tocat si se amesteca cu 250 gr din faina si se formeaza 3 bilute de aceasi marime si aceasi cantitate (eu le-am cantarit). Se pun deoparte si ne apucam de aluat, restul de faina se amesteca cu oul, smantana si un praf de sare, framantam si adaugam apa minerala, pe rand. Se framanta un aluat elastic.

Pana aici ,,no problem,, apoi incepe asteptatul :))), aluatul obtinut se intinde cu sucitorul de cca 1 cm grosime, apoi se intinde o biluta de osanza cu faina, pe toata suprafata foi intinse. Dupa ce  s-a uns, se impacheteaza, aducem partea de sus spre mijloc, apoi partea de jos spre mijloc. Apoi aducem partea stanga spre mijloc si partea dreapata, acesta este modul meu de impachetare, nu conteaza cu care parte incepeti, atentie, este important sa impachetati tot asa cum ati inceput. Se lasa apoi la odihnit 30 minute la loc rece (in cazul meu la frigider).

Pana atunci luati si cititi o carte de bucate :)))) Dupa ce au trecut 30 min, se scoate de la rece si se intinde iar o foaie de 1 cm ( nu se desface, se intinde asa) si iar se unge cu o biluta de osanz , se impacheteaza tot asa, cum ati impachetat de prima data si se da iar la rece 30 min. Dupa cele 30 de min, se procedeaza la fel cu ultima biluta si se da iar 30 min la rece. Dupa ce a stat la frigider ultimele 30 min, se scoate  si se intinde o foaie de  1 cm  grosime, apoi se taie cu un cutit incins la flacara, patratele si se pune cate un pic  de gem de prune si se indoaie/ inchide, apasand foarte usor, (ex. ca o carte) sau puteti in romburi, cum va este la indemana.

Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc pana ce devin usori rumeni si se deschid ca florile :) Dupa ce s-au copt, se scot si se dau asa fierbinti prin zahar pudra, avand grija sa nu se rupa sunt foarte fragede.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Hajas ( Hajose )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diana_k 1

21.03.2012, 10:40

foarte bune!

MIUTA 1

21.03.2012, 13:05

Super bune

MIUTA 1

21.03.2012, 13:05

Super bune imi place tare mult cum au iesit perfecte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Haios (Hajas)