Hajas ( Hajose )

de adela1981 in Prajituri, 20 Mar 2012 | 12687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina tip 000
  • 750 gr haj ( osanza )
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • 300 ml apa minerala
  • 200- 250 gr gem de prune
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hajas ( Hajose ):

Osanza se da prin masina de tocat si se amesteca cu 250 gr din faina si se formeaza 3 bilute de aceasi marime si aceasi cantitate (eu le-am cantarit). Se pun deoparte si ne apucam de aluat, restul de faina se amesteca cu oul, smantana si un praf de sare, framantam si adaugam apa minerala, pe rand. Se framanta un aluat elastic.

Pana aici ,,no problem,, apoi incepe asteptatul :))), aluatul obtinut se intinde cu sucitorul de cca 1 cm grosime, apoi se intinde o biluta de osanza cu faina, pe toata suprafata foi intinse. Dupa ce  s-a uns, se impacheteaza, aducem partea de sus spre mijloc, apoi partea de jos spre mijloc. Apoi aducem partea stanga spre mijloc si partea dreapata, acesta este modul meu de impachetare, nu conteaza cu care parte incepeti, atentie, este important sa impachetati tot asa cum ati inceput. Se lasa apoi la odihnit 30 minute la loc rece (in cazul meu la frigider).

Pana atunci luati si cititi o carte de bucate :)))) Dupa ce au trecut 30 min, se scoate de la rece si se intinde iar o foaie de 1 cm ( nu se desface, se intinde asa) si iar se unge cu o biluta de osanz , se impacheteaza tot asa, cum ati impachetat de prima data si se da iar la rece 30 min. Dupa cele 30 de min, se procedeaza la fel cu ultima biluta si se da iar 30 min la rece. Dupa ce a stat la frigider ultimele 30 min, se scoate  si se intinde o foaie de  1 cm  grosime, apoi se taie cu un cutit incins la flacara, patratele si se pune cate un pic  de gem de prune si se indoaie/ inchide, apasand foarte usor, (ex. ca o carte) sau puteti in romburi, cum va este la indemana.

Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc pana ce devin usori rumeni si se deschid ca florile :) Dupa ce s-au copt, se scot si se dau asa fierbinti prin zahar pudra, avand grija sa nu se rupa sunt foarte fragede.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Hajas ( Hajose )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diana_k 1

21.03.2012, 10:40

foarte bune!

MIUTA 1

21.03.2012, 13:05

Super bune

MIUTA 1

21.03.2012, 13:05

Super bune imi place tare mult cum au iesit perfecte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Haios (Hajas)