Placinta cu mere si nuci

de adela1981 in Dulciuri, 25 Feb 2012 | 3812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba tip 000  
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt  
  • 1 ou  
  • sare    
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 100 gr zahar  
  • sucul de la o lamaie  
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata  
  • 100 gr stafide  
  • 50 gr nuca macinata  
  • 50 gr alune macinate  
  • Ornat:  
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri visinata  
  • 2 linguri dulceata de caise
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si nuci:

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la rece 2 ore. Dupa  acea, se scoate  si se imparte in doua,  2/3 din  aluat se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt, in asa fel ca sa acopere peretii formei si se impunge cu o furculita. Se curata merele si se dau pe razatoare, se stropesc cu sucul de la lamaie, adaugam zaharul, scortisoara, stafidele , nuca si alunele. Adaugam 2-3 linguri de apa si calim 10 min.  

Merele calite se aseaza uniform peste aluat, apoi acoperim cu restul de aluat intins, apasam putin cu mainile si coacem in cuptorul incalzit 30 min pana ce devine auriu deasupra. Dupa ce e gata coapta,  se scoate  si se unge cu dulceata de caise si se lasa la racit.   Se pregateste glazura din zaharul pudra si visinata si  se toarne deasupra.  Eu nu am mai asteptat sa se usuce glazura si am taiat-o asa calduta, nu m-am mai putut abtine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere, reteta unui desert fraged si aromat