Tort Amandina sau nu ?

de adela1981 in Torturi, 26 Mar 2012 | 6237 vizualizari

 

De ce nu Amandina ?, pentru ca nu am mai glazurat!!! Am intins un strat de crema subtire si am pudrat cu cacao!!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri apa
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • Crema:
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri cappuccino
  • esenta de rom
  • cacao pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina sau nu ?:

Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu zaharul spuma, apoi adaugam galbenusurile si uleiul, mixam foarte bine. Apoi adaugam cacao si incorpoam pe rand faina. Compozitia obtinuta, l-am turnat intr-o forma rotunda cu diametrul 30, tapetata cu hartie de copt, si am copt in cuptorul incalzit 30- 40 min, pana ce trece testul scobitorii.  

Pana ce se raceste blatul, ne ocupam de crema, batem ouale cu zaharul pe baie de abur pana ce se ingroasa, apoi adaugam cacao, eu fiindca nu am avut rabdare am adaugat  untul  si am batutu bine, pana ce s-a topit, apoi am luat deoparte.    

Blatul racit l-am taiat in doua l-am asezat ii forma si l-am insiropat cu sirop de cappuccino, obtinut prin, fierberea apei cu zaharul, am adaugat cappuccino si esenta de rom si am lasat la racit. Am turnat  o treime din crema, am nivelat si am asezat al doilea blat insiropat, apoi am turnat restul de crema si am dat la rece pana a doua zi. A doua zi se pudreaza cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina sau nu ?" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

26.03.2012, 21:40

Amandina sau nu, arata delicios!

Teo 1

26.03.2012, 21:40

gustos!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:07

conteaza ca este bun si frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort amandina