publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Supa cu paste fainoase (inele)
Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Punem apa cu uleiul in oala, la foc mediu. Morcovii ii taiem betigase, telina si pastanacul se taie bucati de marimea dorita. Ceapa curatata si spalata se pune intreaga la fiert, adaugam restul legumelor in oala si le fierbem 20 minute....
Salata orientala cu avocado
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja, pana patrunde usor furculita in ei. Ardeiul se spala si se taie bucatele. Ceapa verde se curata, se spala si se taie bucatele. Dupa ce au fiert cartofii, ii curatam de coaja si ii taiem felii sau bucati. Ii punem intr-un castron incapator,...
Smoothie din fructe de padure cu frisca
Scoatem fructele de padure din congelator, le punem in recipientul blenderului, adaugam mierea si apa plata. Infiletam capacul cu lame, conectam blenderul la sursa de curent, apoi blendam continutul cateva secunde, pana obtinem consistenta dorita pentru smoothie. Portionam in pahare, dam la...
Cartofi pufosi preparati la cuptor
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie betigase groase de 1 cm. Se pun la fiert, in apa cu sare, pentru 10 minute, din momentul in care incep sa fiarba. Se scurg, se lasa la zvantat, apoi se asaza in doua tavi tapetate cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 200 grade C....
Aripioare cu ciuperci in lapte, la cuptor
Aripioarele se spala bine, indepartam partea cea mai subtire si punem aripioarele intr-un vas incapator. Ciupercile le spalam si le impartim in sferturi. Le adaugam peste aripioare in vas. Presaram sare, piper macinat si turmeric dupa gust. Ungem cu condimente, aripioarele, pe toata...
Desert minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba
Pentru aluatul de minitarte, am amestecat toate ingredientele si am obtinut un aluat ferm pe care l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat pentru 1 ora la rece. Pentru ganache, am topit ciocolata intr-o craticioara, in 150 gr frisca lichida, la foc foarte mic. Am dat deoparte ciocolata...
Focaccia din fulgi de cartofi cu rosii si masline
Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Drojdia se pune intr-un castron incapator, impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, lasam 1 minut, sa se umfle fulgii de cartofi. Adaugam apoi faina, picuram din cand in cand, ulei, incorporam. Tapetam tava cu hartie de copt. Aluatul...
Ceafa la cuptor aromatizata cu ulei de trufe
Incingem cuptorul la 200 grade C. Ceafa de porc feliata se pudreaza, dupa gust, cu condimente de porc, din comert. Adaugam feliile in tava, apoi picuram ulei de trufe peste carne. Acoperim tava cu staniol. Dam tava la cuptor pentru 30 minute, apoi scoatem tava din cuptor, intoarcem...
Soia crocanta
Boabele de soia se pun in apa rece si se lasa la hidratat peste noapte. Scurgem apa, clatim boabele de soia umflate si le frecam intre palme, pentru a indeparta pe cat posibil cojile, apoi punem boabele la fiert in apa cu sare, pentru cel putin o ora. Scurgem apa, preincalzim cuptorul la...
Mancare scazuta din fasole verde si rosie
Se curata prazul, se spala si se taie rondele. Se pune la calit, in ulei de masline, pentru 4-5 minute. Adaugam boabele de mustar, foaia de dafin, fasolea verde congelata, pasta de ardei, rosiile din conserva. acoperim cratita si lasam la foc mic, 15 minute, daca este nevoie, punem putina...
Cartofi frantuzesti
Fierbem 5 oua timp de zece minute, le punem apoi putin in apa rece, pentru a le curata mai usor de coaja. Curatam ouale, le taiem rondele. Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde furculita usor in ei. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Ungem o forma termorezistenta cu...
Idee pentru un pranz de post
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert, in apa cu sare. Prazul si ardeii se spala, prazul se taie rondele, ardeii se taie bucatele si se soteaza in putin ulei de masline. Adaugam sare, piper si boabe de mustar, apoi rosiile pasate. Lasam sa fiarba, pana obtinem...
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone
Pentru prepararea cojilor, punem laptele impreuna cu untul, zaharul, sarea la foc. Cand zaharul s-a topit si laptele clocoteste, tragem deoparte vasul de pe foc, punem faina si mixam pana la omogenizare. Lasam amestecul obtinut deoparte, pana se raceste. Incorporam apoi, pe rand, cele patru...
Snitele din pleurotus in fulgi de mei cu sos de rosii si cartofi natur
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, cca. 20 nimute pana patrunde furculita usor in ei. Se scurg de apa, se adauga putin ulei de masline, fulgi de chili dupa gust si patrunjel verde. Pentru sos, spalam ceapa verde, o tocam si o sotam in...
Mancare de cartofi cu ciuperci sotate
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ardeii se spala si se curata de cotoare, apoi se taie fasii. Prazul curatat si spalat se taie rondele. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Punem intr-o tigaie din inox cu fundul dublu, 4-5 linguri ulei de masline, apoi adaugam...
Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata
Pregatirea blatului: Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi, apa minerala peste galbenusurile mixate, migdalele macinate si...
Supa crema de ciuperci cu crutoane aromate
Spalam ciupercile bine, sub jet de apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam radacina de pastarnac curatata, spalata si taiata bucati. Fierbem 20-25 minute, apoi adaugam amestecul de zarzavat din borcan si mai dam cateva clocote. Adaugam putin ulei, apoi cu mixerul...
Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu ouale si zaharul. Adaugam esenta de vanilie, praful de copt, cel de sare, coaja de lamaie rasa, iar la final, incorporam faina. Aluatul obtinut se acopera si se da o ora la rece. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Pasta de macese se...
Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, ouale, praful de copt, amestecam. Incorporam apoi faina si obtinem un aluat usor faramicios pe care...
Rulada din carne tocata cu emmentaler si muschi de porc
Ceapa o spalam si o tocam. Ardeii se spala si se taie bucatele. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Carnea tocata se amesteca cu albusul de ou, sare si piper dupa gust. Parte alba de la ceapa se adauga peste carne, partea verde o pastram pentru stratul de legume. Punem o lingurita...
Desert prima mea pasca
Am pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida. Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina topita, galbenusurile, coaja rasa de lamaie; am amestecat. Am inceput sa incorporez faina,...
Ciorba de fasole rosie cu leurda
Fasolea se alege, se clateste si se lasa cateva ore la inmuiat in apa rece. Curatam prazul, pastarnacul si ardeiul, le taiem bucatele si le punem la sotat in ulei, pentru 5 minute. Adaugam continutul borcanului de zarzavat, bobitele de mustar, foaia de dafin, apa plata si fasolea hidratata...
Aperitiv cartofi umpluti (reteta lacto-vegetariana)
Cartofii se spala bine cu partea abraziva a unui burete, apoi se fierb in coaja, 15-20 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Prazul se spala si se taie bucatele, se pune la sotat intr-o craticioara in ulei. Curatam morcovul si il spalam, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri...
Friganele servite cu miere
Feliem bagheta in rondele de 1 cm grosime. Batem ouale cu praful de sare si laptele, punem uleiul la incins in tigaie. Trecem fiecare felie de bagheta prin oul batut, apoi le asezam in tava in uleiul incins. Lasam sa se rumeneasca pe o parte, apoi le intoarcem sa se rumeneasca si pe...
Desert prajitura cu capsuni si prune uscate
Prunele uscate se clatesc cu apa rece si se pun la hidratat in putina apa calduta, pentru 30 minute, apoi se asaza intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Pentru aluat, trecem margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul de casa,...
Unt aromatizat cu leurda
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Leurda se spala bine, sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat. Dupa ce s-a evaporat apa, taiem leurda fasii, o punem in robot impreuna cu sare si piper dupa gust. O maruntim pana devine o pasta, apoi adaugam untul la temperatura camerei si...
Desert cornulete umplute cu pasta de macese si nuci macinate
Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Trecem arahidele si nuca prin robot, apoi le amestecam cu restul ingredientelor alocate umpluturii si cu pasta de macese. Amestecam sa se omogenizeze bine umplutura. Uleiul si apa minerala se pun intr-un vas incapator, adaugam bicarbonatul, zaharul,...
Penne Rigate cu ciuperci de roua si praz
Punem pastele la fiert, in multa apa clocotita cu sare, le lasam la fiert cca. 7 minute. Le trecem apoi scurt, sub jet de apa calda si le scurgem de apa. Punem uleiul in tigaie, adaugam prazul taiat rondele si ardeiul congelat. Lasam la sotat 4-5 minute, apoi adaugam ciupercile si putina...
Ciorba de zucchini cu leurda
Toate legumele se curata si se spala bine, sub jet de apa. Ceapa o taiem bucatele si o punem la sotat in ulei, impreuna cu fasiile de ardei rosu si de cubuletele de telina. Sotam 4-5 minute la foc mediu spre mic. Adauga apoi zarzavatul pentru ciorba, apa plata, foaia de dafin si boabele de...
Bruschete rapide din paine toast
Pentru inceput, incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem fiecare felie de paine cu crema de unt. Asezam apoi cate o felie de cascaval feliat peste fiecare felie. Deasupra, punem rondele de masline si de ardei kapia. Presaram parmezan ras si dam la cuptor 5-10 minute. Scoatem...