M-am inspirat de la Andra careia ii multumesc pentru sursa de unde am putut sa imi procur forma. Am modificat umplutura dupa gustul nostru, adaugand fructe de padure si crema de biscuite si avocado. Delicii de Paste...
Cosuletele pentru minitarte:
Crema de biscuiti si avocado:
Ganache de ciocolata alba:
In plus:
Pentru aluatul de minitarte, am amestecat toate ingredientele si am obtinut un aluat ferm pe care l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat pentru 1 ora la rece.
Pentru ganache, am topit ciocolata intr-o craticioara, in 150 gr frisca lichida, la foc foarte mic.
Am dat deoparte ciocolata topita si am lasat-o pana s-a racit, apoi am dat ciocolata la frigider.
Am uns interiorul presei pentru tarte, cu ulei, am lasat-o la incins, pe flacara aragazului.
Aluatul rece l-am impartit in mingiute care sa incapa in spatiile din presa, apoi am copt, la flacara medie, pe ambele parti, cosuletele. Fiind prima incercare, am ratat destule cosulete, in sensul ca n-au iesit chiar toate intregi. Acest lucru se intampla atunci cand bila de aluat nu ajungea chiar in centrul spatiului, la inchiderea partii superioare a presei, nu se mai repartiza uniform :) Inainte de coacerea fiecarei ture, am uns presa cu ulei.
Dupa coacerea cosuletelor, le-am sortat pe categorii :)), cele mai putin aratoase au fost zdrobite (100 gr cantarite) si amestecate cu jumatate de avocado copt si zdrobit cu furculita, unt topit, cacao, zahar pudra, esenta de rom.
Cu acest amestec, am umplut cosuletele la jumatate din capacitatea lor.
Am asezat in fiecare cosulet, cate un fruct de padure congelat, presand usor.
Am mixat frisca lichida rece, ramasa, cu aproape toata ciocolata topita din frigider, am lasat cca. 3 linguri de ciocolata topita deoparte.
Crema rezultata a fost transferata intr-un posh si am acoperit fructele, umpland cosuletele dupa inspiratie.
Peste moturile albe, am lasat sa se prelinga ciocolata alba topita, iar la final, am decorat minitartele cu perlute sidefate.
Se tin la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!