Reteta am luat-o de la Madi https://www.bucataras.ro/retete/pizza-goodfood-33386.html
Pentru blat: (ingrediente pentru o pizza rontunda) pentru tava mare ca a mea se dubleaza cantitatiile
Pentru topping:
Intr-un castron inalt, punem faina,drojdia, malaiul si sarea mare.
Punem uleiul de masline, treptat punem apa si amestecam usor pana devine un aluat moale, se acopera si se da deoparte 15 minute.
Se framanta cu putin ulei, dupa cele 15 minute trecute, se lasa din nou la odihnit pentru 10 minute, se repeta procedura de a se framanta cu ulei de masline si se lasa deoparte alte 15 minute.
Pe masa de lucru, se presara faina, se intinde aluatul in dimensiunea dorita si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra, punem sosul de rosii, salamul si pastrama de pui taiate.
Adaugam parmezanul ras, frunzele de busuioc si cascavalul ras.
Se da la cuptor pentru circa 12-15 minute maxim (daca o lasati mai mult, blatul devine tare).
Se serveste cu ketchup!
Pofta buna!