Focaccia din fulgi de cartofi cu rosii si masline

de Valclaudia in Piine, 29 Apr 2017 | 2311 vizualizari

 

Reteta de post

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust
  • 500 ml apa calduta
  • 5 linguri cu varf fulgi de cartofi
  • cca 50 ml ulei
  • 350-400 gr faina alba
  • susan
  • masline negre feliate
  • rosii cherry

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia din fulgi de cartofi cu rosii si masline:

Preincalziti cuptorul la 200 grade C.

Drojdia se pune intr-un castron incapator, impreuna cu sarea si zaharul.

Adaugam apa calduta, lasam 1 minut, sa se umfle fulgii de cartofi.

Adaugam apoi faina, picuram din cand in cand, ulei, incorporam.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Aluatul va fi unul moale, dar destul de ferm.

Cu mana unsa de ulei, aplatizam aluatul uniform in tava.

Presaram seminte de susan.

Asezam din loc in loc, rondele de rosii cherry si de masline negre.

Dam tava la cuptor pentru 30 minute, pana se rumeneste.

Eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Servim fierbinte, alaturi de un pahar de suc de rosii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia din fulgi de cartofi cu rosii si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu masline