Focaccia din fulgi de cartofi cu rosii si masline

de Valclaudia in Piine, 29 Apr 2017 | 2531 vizualizari

 

Reteta de post

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust
  • 500 ml apa calduta
  • 5 linguri cu varf fulgi de cartofi
  • cca 50 ml ulei
  • 350-400 gr faina alba
  • susan
  • masline negre feliate
  • rosii cherry

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia din fulgi de cartofi cu rosii si masline:

Preincalziti cuptorul la 200 grade C.

Drojdia se pune intr-un castron incapator, impreuna cu sarea si zaharul.

Adaugam apa calduta, lasam 1 minut, sa se umfle fulgii de cartofi.

Adaugam apoi faina, picuram din cand in cand, ulei, incorporam.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Aluatul va fi unul moale, dar destul de ferm.

Cu mana unsa de ulei, aplatizam aluatul uniform in tava.

Presaram seminte de susan.

Asezam din loc in loc, rondele de rosii cherry si de masline negre.

Dam tava la cuptor pentru 30 minute, pana se rumeneste.

Eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Servim fierbinte, alaturi de un pahar de suc de rosii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia din fulgi de cartofi cu rosii si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia alla genovese