Delicii de Paste
Cojile de ecler:
Crema:
Glazura:
Pentru prepararea cojilor, punem laptele impreuna cu untul, zaharul, sarea la foc.
Cand zaharul s-a topit si laptele clocoteste, tragem deoparte vasul de pe foc, punem faina si mixam pana la omogenizare. Lasam amestecul obtinut deoparte, pana se raceste.
Incorporam apoi, pe rand, cele patru oua. Adaugam cate unul, il incorporam, apoi il adaugam pe urmatorul.
Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
Punem amestecul pentru coji intr-un posh, apoi formam cojile, in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu suficient intre ele, deoarece isi vor mari volumul in timpul coptului.
Dam tavile la cuptor, la 200 grade C, timp de 7-8 minute, apoi reducem la 175 grade C si le lasam la copt, pana se rumenesc. Nu deschidem deloc usa cuptorului pana la final.
Cand cojile sunt coapte, le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.
Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam amidonul si 150 ml lapte. 600 ml lapte se pun la foc mic, intr-un vas impreuna cu untul.
Cand incepe sa fiarba laptele, adaugam amestecul de galbenusuri, reducem la minim focul si amestecam in continuu, pana obtinem o budinca consistenta.
O lasam la racit complet, apoi ajutandu-ne de mixer, incorporam mascarponele. Dam crema la rece pentru cel putin o jumatate de ora.
Taiem cojile de ecler pe orizintala, punem crema rece intr-un posh si umplem jumatatile de ecler care formeaza baza, iar peste crema, punem celelalte jumatati, formand eclerele. Presam usor si le dam la rece, pana preparam glazura.
Punem ciocolata rupta bucatele, intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu frisca lichida si o lasam la topit.
Glazuram eclerele, presaram bombonele de zahar si lasam eclerele la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!