Gustare crocanta, sanatoasa si satioasa
Boabele de soia se pun in apa rece si se lasa la hidratat peste noapte.
Scurgem apa, clatim boabele de soia umflate si le frecam intre palme, pentru a indeparta pe cat posibil cojile, apoi punem boabele la fiert in apa cu sare, pentru cel putin o ora.
Scurgem apa, preincalzim cuptorul la 200 grade C.
Tapetam tava cu hartie de copt, turnam boabele in tava, picuram peste boabe, putin ulei de masline, presaram condimente dupa gust: sare, boia, piper alb.
Amestecam si nivelam boabele sa fie in strat uniform.
Dam tava la cuptor pentru 1 ora, folosim functia de coacere cu ventilatie.
Scoatem din sfert in sfert de ora, tava din cuptor si amestecam boabele cu o lingura, pentru o coacere uniforma.
Cand boabele sunt prajite, scoatem tava din cuptor si lasam boabele la racit, apoi servim.
Pofta buna!