Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata

de Valclaudia in Torturi, 20 Apr 2017 | 3343 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua mari de casa
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa minerala
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 4 linguri migdale macinate
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta

Crema / umplutura:

  • 200gr ciocolata cu gust de frisca si cafea
  • 300 ml frisca vegetala lichida
  • 250 gr mascarpone
  • visine din visinata fara samburi
  • 10 piscoturi din comert
  • 2 plicuri cafea instant Milka

Glazura si decor:

  • 200 gr frisca vegetala
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • jumatati de piscoturi din comert pentru imprejmuirea tortului
  • creion pasta de scris pe tort (alb, de la Dr.Oetker)
  • inimioare albe si roz
  • panglica textila pentru fixarea piscoturilor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata:

Pregatirea blatului:

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi, apa minerala peste galbenusurile mixate, migdalele macinate si pudra de cacao

Incorporam bine, apoi alternativ, punem cate o lingura de faina si putin albus batut, repetam pana la incorporarea completa a cantitatilor.

Tapetam tava rotunda cu hartie de copt, adaugam compozitia obtinuta si nivelam. Dam tava la cuptor, pentru 30 minute. Facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor, apoi din tava, pe un gratar si il lasam la racit complet.

Pentru crema, rupem ciocolata bucati, o punem cu 100 ml frisca vegetala lichida, la topit intr-o craticioara. Lasam la racit, apoi o dam la rece pentru 1 ora.

Dupa scurgerea acestui timp, adaugam restul de frisca alocat cremei, mixam si la final, incorporam mascarponele, mixand la viteza mica.

Taiem blatul in doua pe orizontala.

Preparam cafeaua din cele doua plicuri de instant Milka.

Insiropam usor blaturile, punem un strat consistent de crema, apoi trecem jumatati de piscoturi prin cafeaua rece si le asezam peste crema.

Din loc in loc, punem visine din visinata, iar deasupra piscoturilor, intindem in strat uniform, crema ramasa.

Asezam cea de-a doua foaie de blat peste crema, presam usor si dam la rece tortul pentru 1 ora.

Topim ciocolata amaruie, la fel, intr-o craticioara in 50 ml frisca vegetala lichida, apoi turnam glazura obtinuta peste tort.

Restul de frisca se mixeaza pana devine ferma, ungem un strat subtire in jurul tortului, lipim jumatati de piscoturi pe care le legam cu panglica textila pentru sustinere.

Frisca batuta ramasa o punem intr-un posh, decoram tortul dupa inspiratie.

Presaram inimioare albe si roz, folosim si creionul de pasta alba, daca e nevoie, pentru a scrie un mesaj pe tort, apoi dam tortul la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

miki_a 1

21.04.2017, 07:18

minunat tortul pregătit! La mulți ani lui Nicole!🌻🌻🌻🌻🌻

Ancutsa 1

21.04.2017, 17:25

La multi ani! Foarte frumos tortul! Si mie imi place mult ciocolata aceea cu cafea!

oanapl 1

23.04.2017, 14:52

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau