Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos

de Valclaudia in Dulciuri, 18 Apr 2017 | 3264 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. unt gras (80% grasime) sau untura de porc
  • 220 gr. zahar
  • 2 oua mari de casa
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • faina alba cat cuprinde (400-500 gr.)
  • 1 borcan pasta de macese
  • 100 gr. fulgi nuca de cocos
  • zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu ouale si zaharul.

Adaugam esenta de vanilie, praful de copt, cel de sare, coaja de lamaie rasa, iar la final, incorporam faina.

Aluatul obtinut se acopera si se da o ora la rece.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Pasta de macese se amesteca cu nuca de cocos rasa.

Intindem pe masa de lucru infainata aluatul, decupam floricele si le asezam pe hartie de copt in tava.

Jumatate din floricele vor avea cate o gaura la mijloc, aceasta se va face inainte de a aseza in tava floricelele, imediat dupa decuparea acestora cu forma ( eu am folosit un dui pentru aceasta operatiune).

Dam tavile la cuptor, pana ce fursecurile primesc culoare aurie.

Le scoatem din cuptor, le lasam la racit si lipim intre ele cu amestec de dulceata cu nuca de cocos, cate doua floricele: una intreaga, iar deasupra, asezam una cu gaura.

Le asezam pe un platou si le pudram cu mult zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si zmeura