Desert prajitura cu capsuni si prune uscate

de Valclaudia in Prajituri, 11 Apr 2017 | 3272 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 gr. margarina rama rece
  • 1 ou mare de casa
  • cca 100 gr. smantana cu 12% grasime
  • un praf de sare
  • 150 gr. zahar tos
  • cca. 350 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt

Umplutura:

  • 4-5 linguri pasta de macese
  • 2 linguri gris
  • 500 gr. capsuni
  • cca 200 gr. prune uscate
  • 6-8 biscuiti simpli din comert

Pentru pudrat:

  • 50 gr. zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni si prune uscate:

Prunele uscate se clatesc cu apa rece si se pun la hidratat in putina apa calduta, pentru 30 minute, apoi se asaza intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Pentru aluat, trecem margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam oul de casa, praful de sare, praful de copt, zaharul tos, smantana. Amestecam.

Adaugam faina si framantam un aluat elastic.

3/4 din cantinatea de aluat se intinde in foaie subtire, o asezam cu grija in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Impungem cu o furculita din loc in loc, apoi adaugam pasta de macese. Nivelam si presaram grisul in ploaie, pe intreaga suprafata a aluatului.

Adaugam jumatati de prune hidratate in apa si jumatati de capsuni, apoi zdrobim biscuitii peste fructe (acestia au rolul de a absorbi lichidul lasat in timpul coptului de fructe.)

Peste stratul de fructe, asezam banuti de aluat pe care ii decupam cu gura unui paharel mic de tuica, dupa ce, in prealabil, am intins in foaie subtire si restul de aluat pe masa de lucru infainata.

Dam tava la cuptor pentru 35 minute.

Dupa ce prajitura s-a rumenit, o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar pudra.

Lasam la racit, portionam prajitura si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe