Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI368
Retete

Negresa cu mascarpone

In Dulciuri la 5 Iul 2015

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Topim ciocolata neagra impreuna cu untul/margarina intr-o craticioara la foc mic. Lasam amestecul la racit, apoi adaugam 4 oua batute ca pentru omleta cu praful de copt, praful de sare, si faina. Mixam pana obtinem un amestec omogen. Daca doriti sa...

Turtite cu branza si chimen la tigaie

In Piine la 5 Iul 2015

Faina se cerne pe un ziar. In castronul de lucru punem drojdia, sarea, zaharul, branza si semintele de chimen. Adaugam apa calduta, apoi punem faina, lingura cu lingura si framantam. Din cand in cand mai picuram ulei de masline, astfel ca la final vom obtine un aluat elastic, nelipicios,...

Prajitura cu zmeura si bezea de mac

In Dulciuri la 4 Iul 2015

Pentru inceput pregatim macul, dupa cum urmeaza: - se trece macul prin robot cateva secunde, apoi se pune intr-o craticioara la foc mic cu laptele si zaharul. -lasam pana fierbe macul si se evapora laptele, amestecam incontinuu sa nu se prinda de cratita, la final adaugam o lingura de...

Varza calita cu scarita afumata

In Porc la 4 Iul 2015

Spalam varza, o tocam. Ceapa si ardeii se spala si se taie dupa preferinta. Punem o cratita pe foc, adaugam slanina taiata cubulete, ceapa si ardeiul bucati. Lasam sa se gateasca cca 10 minute la foc mic spre potrivit, adaugam apoi boabele de piper, foile de dafin si scarita afumata...

Ciocanele in crusta de sos si seminte de canepa

In Pui la 28 Iun 2015

Ciocanelele se spala si li se indeparteaza pielea. Le clatim din nou,apoi le tamponam cu srvetele de bucatarie sa scapam de apa in exces. Preincalzim cuptorul la 185 grade. Tapetam cu hartie de copt tava cuptorului. Punem ciocanelele intr-un castron, adaugam 3/4 din cantitatea de sos...

Pasta de branza cu ceapa verde si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2015

Untul si branzeturile trebuie sa fie la temperatura camerei. Le punem pe toate un bolul mixerului. Ceapa de tuns se spala sub jet de apa rece, apoi se taie marunt si se adauga peste unt si branzeturi, la fel si fulgii de chili si busuiocul uscat. Mixam 2 minute si obtinem o grozava pasta...

Paine dietetica cu seminte si tarate

In Piine la 27 Iun 2015

Pentru inceput amestecam drojdia cu sarea si indulcitorul. Adaugam apoi apa calduta si toate celelalte ingrediente indiferent de ordine. Amestecam cu mana toate ingredientele, vom obtine o coca lipicioasa. Ungem o tava de yena cu ulei de masline, o tapetam cu tarate de ovaz si aszam in...

Fursecuri cu unt, nuca macinata si dulceata de zmeura

In Dulciuri la 27 Iun 2015

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu indulcitorul, esenta de vanilie,praful de copt, galbenusul, semintele de canepa si de susan negru,praful de sare. Adaugam faina de ovaz si cea alba, amestecam si obtinem un aluat usor de modelat. Albusul il batem putin cu furculita intr-un castron....

Pui cu orez si ciuperci la cuptor

In Pui la 21 Iun 2015

Curatam pulpele de piele, le clatim cu apa rece. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intr-o forma de yena asezam ciupercile scurse din conserva, apoi pulpele de pui asezonate cu sare si piper macinat dupa gust. Turnam sucul de rosii peste carne si ciuperci, apoi adaugam ardeiul taiat...

Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca

In Dulciuri la 21 Iun 2015

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa minerala, faina si uleiul. Framantam aluatul pe care il vom lasa la dospit o ora si jumatate, pana isi tripleaza volumul. Preincalzim cuptorul la temperatura medie (180 grade). Desprindem bucati de marimea unui mar din aluat,...

Ciorba usoara de legume cu orez

In Ciorbe la 21 Iun 2015

Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Punem uleiul in oala la foc mic, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucati, lasam sa se caleasca 2-3 minute la foc mic, adaugam mixul de legume, sare si piper dupa gust. Punem apa peste legume, acoperim oala si lasam sa fiarba cca 15 minute....

Sandvisuri la cuptor

In Sandvisuri la 21 Iun 2015

Preincalzim cuptorul la 170 grade. Tapetam tava cu hartie de copt. Ungem feliile de paine cu crema de branza Delaco, Ceva fin cu verdeata, apoi le asezam una langa alta in tava tapetata. Presaram sare, piper, boia dulce dupa gust. Asezam feliile de Mlekdamer, apoi bucatele de rosii si...

Prajitura frageda cu mere

In Prajituri la 21 Iun 2015

Preparam aluatul pentru foi astfel: -intr-un castron amestecam untul/margarina (topite) cu zaharul, praful de copt, smantana si oul; -adaugam faina si framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua si il dam deoparte pana ne ocupam de umplutura; Preincalzim cuptorul la 175 grade....

Chiftele din carne la cuptor cu fulgi si tarate de ovaz

In Porc la 20 Iun 2015

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Carnea tocata se pune intr-un castron incapator, adaugam ouale, usturoiul tocat marunt,fulgii de ovaz si condimente dupa gust. Tapetam tava cu hartie de copt. Formam chiftelutele dupa marimea si forma dorita, le trecem prin tarate de ovaz si le asezam...

Otet cu aroma de capsuni

In Conserve la 20 Iun 2015

Capsunile se spala sub jet de apa rece si se lasa apoi la zvantat sa se usuce bine, sa nu mai ramana apa pe ele. Feliem capsunile si le punem intr-un borcan curat, turnam otetul alb peste ele si inchidem borcanul ermetic cu un capac potrivit. Lasam la macerat 5 zile, strecuram otetul in...

Pui cu ciuperci caramelizate

In Pui la 19 Iun 2015

Curatam legumele si le spalam. Ceapa rosie si cea alba se toaca marunt, ardeiul se taie fasii, apoi se calesc impreuna in putin ulei de masline. Adaugam ciupercile curatate si spalate, taiate feliute subtiri. Presaram sare si piper dupa gust, adaugam carnea de pui (curatata de piele),...

Cartofi cu cascaval si seminte la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2015

Curatam cartofii de coaja, ii spalam sub jet de apa rece. Tamponam cartofii cu servetele absorbante de bucatarie, apoi ii crestam (vezi foto). Preincalzim cuptorul la 185 grade. Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt. Cartofii crestati ii umplem din loc in loc cu bucatele de...

Paste rapide cu sardine din conserva

In Paste la 19 Iun 2015

Fierbem pastele in apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj. Spalam rosiile, le taiem bucatele si le punem la calit in tigaia in care am pus 1 lingura ulei de masline. Adaugam ceapa verde, spalata si taiata bucati. Presaram sare si piper dupa gust, adaugam peste din conserva (cu...

Cheesecake cu seminte de canepa si ghimbir confiat

In Dulciuri la 19 Iun 2015

Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem 4 linguri indulcitor Clio, un praf de sare si batem albusurile spuma. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Peste albusurile batute spuma adaugam pudra de cacao, praful de copt si taratele de ovaz. Amestecam totul gu grija cu o...

Varza scazuta

In Mancaruri de post la 14 Iun 2015

Spalam si tocam varza. Ceapa se curata si se spala, apoi se taie bucatele si se pune la calit impreuna cu ardeiul in ulei de masline. Adaugam mixul de piper, lasam sa se elibereze aromele. Adaugam varza,foaia de dafin, sare dupa gust. 1/2 cana apa rece. Acoperim oala si lasam sa se...

Ciuperci calite cu ardei la tigaie

In Mancaruri de post la 14 Iun 2015

Curatam ciupecile, le taiem felii si le palam sub jet de apa. Ardeii curatati si spalati se taie fasii, apoi se calesc in putin ulei de masline cca 2 minute. Adaugam in tigaie ciupercile taiate, presaram sare si piper dupa gust, apoi acoperim tigaia si lasam sa se gateasca ciupercile pana...

Chifle cu cascaval si seminte

In Piine la 7 Iun 2015

Punem intr-un castron drojdia, sarea si zaharul. Adaugam semintele de mac si laptele cadut, amestecam. Presaram cascavalul ras, apoi faina si framantam un aluat elastic. La sfarsit adaugam uleiul, sa desprindem aluatul de pe maini si acoperim vasul lasand aluatul in loc ferit de curenti...

Gratarul de duminica

In Mancaruri cu carne la 7 Iun 2015

Amestecul pentru mici il pregatim din seara precedenta amestecand carnea de porc cu toate ingredientele:sare si piper dupa gust, bicarbonat,curry, usturoi granulat, busuioc uscat, pasta de ardei diluata in 50 ml apa minerala. Amestecam aceste ingrediente foarte bine, acoperim vasul cu folie...

Cartofi usor picanti cu amestec de susan la cuptor

In Mancaruri de post la 7 Iun 2015

Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem pai si ii spalam sub jet de apa rece. Preincalzim cuptorul la 190 grade. Punem cartofii taiati in tava, adaugam intai uleiul, apoi sare, piper, boia dulce si fulgi chili dupa gust. Amestecam cu mainile cartofii sa se condimenteze si coloreze...

Ciorba usoara de cartofi cu leustean

In Ciorbe la 7 Iun 2015

Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam si o punem in oala , adaugam 33linguri ulei de masline si o lasam la sotat doua minute. Adaugam mocovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim in continuare, cca 5 minute. Punem apa peste legumele sortate, cartofii taiati cubulete, foile de...

Pandispan cu jeleu de capsuni si menta

In Prajituri la 6 Iun 2015

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma u un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi alternativ incepem sa ncorporam faina si albusurile...

Placinte in tigaie ca la mama acasa

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2015

Intr-un castron incapator zdrobim cubul de drojdie intre degete, presaram apoi cate o lingurita de zahar si una de sare, apoi amestecam sa devina drojdia lichida. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam pana obtinem un aluat foarte elastic. La final adaugam 1-2 linguri de ulei, si...

Pulpe de pui cu ciuperci la cuptor

In Pui la 6 Iun 2015

Pulpele de pui le spalam sub jet de apa rece, apoi le indepartam pielea. Le transam in jumatate si le presaram condiment pentru pui (din plic, nu mai stiu de la ce firma era pentru ca il golisem de ceva vreme intr-un borcanel). Ciupecile se curata si se spala, apoi se taie bucti si se...

Bruschete cu branzeturi si seminte

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2015

Din feliile de paine am decupat cu forma pentru biscuiti, inimioare. (Resturile de la feliile de paine nu le-am aruncat ci le-am asezat intr-o tava, le-am copt pana au devenit aurii, apoi le-am trecut prin robot, obtinand astfel pesmet.) Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am tapetat tava...

Rulouri de pui cu spanac si sparanghel pe pat de broccoli

In Pui la 6 Iun 2015

Spanacul se spala sub jet de apa rece si se taie fasii, apoi se caleste in tigaia antiaderenta 2-3 minute intr-o lingura ulei de masline. Nu uitam sa presaram un praf de sare si putin piper pentru gust. Pulpele de pui dezosate se desfac, presaram sare si piper dupa gust, apoi punem in strat...

Afisate 421 - 450 din 1191 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 31

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]