Sunt atat de gustoase! Va astept la masa....
Faina se cerne pe un ziar.
In castronul de lucru punem drojdia, sarea, zaharul, branza si semintele de chimen.
Adaugam apa calduta, apoi punem faina, lingura cu lingura si framantam.
Din cand in cand mai picuram ulei de masline, astfel ca la final vom obtine un aluat elastic, nelipicios, case se desprinde de pe maini.
Lasam aluatul la dospit cel putin o ora, pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul.
Punem tigaia antiaderenta la foc, o lasam sa se incinga bine.
Pe masa de lucru infainata intindem aluatul, de cca 1 cm.
Decupam cercuri de marimea dorita, impungem din loc in loc cu furculita sa nu se umfle prea mult in tigaie si le coacem pe ambele parti pana se rumenesc.
Servim turtele simple sau unse cu unt, alaturi de un pahar de suc de rosii...
Delicioase!!
Pofta buna!