Placinte in tigaie ca la mama acasa

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2015 | 10069 vizualizari

 

daca e weekend, zic sa profitam de timpul liber si sa coacem niste placinte :))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de zahar tos
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 350-400 ml apa calduta
  • cca 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 1-2 linguri ulei

Umplutura de branza:

  • cca 200 gr. branza proaspata de vaci
  • cca 200 gr. telemea de oaie
  • 1 ou
  • 1 legatura marar prospat
  • 1 iaurt mic natur

Umplutura de loboda:

  • frunze de loboda proaspata (verde si rosie in amestec), cca 500 gr
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

In plus:

  • cca 150 ml ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte in tigaie ca la mama acasa:

Intr-un castron incapator zdrobim cubul de drojdie intre degete, presaram apoi cate o lingurita de zahar si una de sare, apoi amestecam sa devina drojdia lichida.

Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam pana obtinem un aluat foarte elastic.

La final adaugam 1-2 linguri de ulei, si continuam framantatul pana se desprinde aluatul de pe maini.

Acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie, lasam vasul timp de cel putin o ora in lloc ferit de curenti. (Eu l-am lasat vreo doua ore, astfel incat volumul cred ca s-a triplat...)

Intre timp curatam frunzele de loboda de pe cotoare, le spalam bine sub jet de apa rece (intr-o sita mare, sa scapam de nisip), le lasam la scurs, apoi le taiem fasii.

Punem 2 linguri ulei de masline in tigaia antiaderenta,loboda taiata, sare si piper dupa gust si calim frunzele de loboda pana scade toata apa pe care o vor lasa in timpul operatiei de sotare.

Umplutura de branza se prepara astfel: intr-un castron amestecam branza telemea rasa cu branza proaspata de vaci, oul si iaurtul, iar la final adaugam mararul verde proaspat tocat.

Dupa ce aluatul a dospit suficient (trebuie sa-si dubleze volumul initial, cel putin), rupem bucati de aluat de marimea unui mar potrivit, intindem aluatul pe planseta de luru infainata,punem umplutura dupa preferinta pe jumatate din aluat, aducem cealalta jumatate de aluat neacoperita peste umplutura, apoi presam marginile cu o furculita sa nu ne curga umplutura in timpul prajirii in tigaie.

Incingem tigaia, punem 2-3 linguri de ulei, asezam doua placinte in tigaie si le prajim la foc iute pana se rumenesc.

Le scoatem din tigaie pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces.

Pofta buna! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte in tigaie ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie