daca e weekend, zic sa profitam de timpul liber si sa coacem niste placinte :))
Aluat:
Umplutura de branza:
Umplutura de loboda:
In plus:
Intr-un castron incapator zdrobim cubul de drojdie intre degete, presaram apoi cate o lingurita de zahar si una de sare, apoi amestecam sa devina drojdia lichida.
Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam pana obtinem un aluat foarte elastic.
La final adaugam 1-2 linguri de ulei, si continuam framantatul pana se desprinde aluatul de pe maini.
Acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie, lasam vasul timp de cel putin o ora in lloc ferit de curenti. (Eu l-am lasat vreo doua ore, astfel incat volumul cred ca s-a triplat...)
Intre timp curatam frunzele de loboda de pe cotoare, le spalam bine sub jet de apa rece (intr-o sita mare, sa scapam de nisip), le lasam la scurs, apoi le taiem fasii.
Punem 2 linguri ulei de masline in tigaia antiaderenta,loboda taiata, sare si piper dupa gust si calim frunzele de loboda pana scade toata apa pe care o vor lasa in timpul operatiei de sotare.
Umplutura de branza se prepara astfel: intr-un castron amestecam branza telemea rasa cu branza proaspata de vaci, oul si iaurtul, iar la final adaugam mararul verde proaspat tocat.
Dupa ce aluatul a dospit suficient (trebuie sa-si dubleze volumul initial, cel putin), rupem bucati de aluat de marimea unui mar potrivit, intindem aluatul pe planseta de luru infainata,punem umplutura dupa preferinta pe jumatate din aluat, aducem cealalta jumatate de aluat neacoperita peste umplutura, apoi presam marginile cu o furculita sa nu ne curga umplutura in timpul prajirii in tigaie.
Incingem tigaia, punem 2-3 linguri de ulei, asezam doua placinte in tigaie si le prajim la foc iute pana se rumenesc.
Le scoatem din tigaie pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces.
Pofta buna! ;)