Sylvia

2

Bucataras
junior

Bucataras din 13.01.2010

RETETE439
PRIETENI278
Retete

Pulpa de miel gatita la 140 de grade

In Oaie la 2 Mai 2016

     Povestea incepe cu pregatirea condimentelor si a mielului , pulpa se spala si se sterge si se lasa sa ajunga temperatura camerei ca sa nu cream un soc termic la gatire. Intr-un mojar punem condimentele : rozmarin, cimbru uscat, marar uscat, cateva seminte de coriandru, cateva...

Burger de post

In Mancaruri de post la 25 Mar 2016

 Prepararea lui este foarte usoara, se maruntesc in viteza cu robotul sau cu o razatoare o ceapa mare alba si un dovlecel mare (eu am pus cel verde zuchinni ), 250 grame ciuperci. Se calesc cu o lingura de ulei de masline cu putina sare de mare si piper proaspat macinat timp de doar 3-4...

Pate vegetal de naut

In Mancaruri de post la 23 Mar 2016

Prepararea este extrem de simpla, se pun intr-un bol mai inalt nautul fiert ( eu fierb mereu mai mult si il pastrez in cutii in frigider ) care se poate folosi si din conserva , ceapa verde taiata rondele, rosii uscate rehidratate taiata fasii , sarea, piperul si o lingura de ulei de...

Pui crapaudine glasat dulce picant

In Pui la 2 Mar 2016

Tehnica de preparare a puiul si zburatoarelor crude ramane aceeasi, se parleste puiul in prima faza, se spala si se sterge bine mai apoi. Pentru decuparea in crapaudine se asaza puiul cu pieptul in jos si se incepe decuparea spatelui din spatele pulpei cu o incizie lunga facuta sau cu un cutit...

Pastrav la cuptor

In Pastrav la 7 Sep 2015

Pentru prepararea lui am ales metoda la cuptor, rapida si care pastreaza intreaga savoare a pestelui. Pestele a fost curatat bine, spalat si sters. L-am asezonat pe toate partile si la interior cu sare, piper proaspat macinat, ierburi de provence.  Se pune intr-un vas mare termorezistent...

Supa chinezeasca vegetariana

In Mancaruri de post la 19 Iun 2015

Prepararea este extrem de simpla si rapida daca aveti baza de supa. Eu fac mereu mult bouillon o data si il folosesc 2 zile la rand plus ca o parte congelez in portii mici si il am la indemana. Pentru supa de legume pun toate legumele care le am la indemana: ceapa, morcov, telina radacina si...

Supa japoneza udon cu creveti

In Supe la 3 Mar 2015

Se incepe prin pregatirea ingredientelor si decorticarea crevetilor, am avut creveti proaspeti.  Se face o supa de creveti din chochiliile de creveti, putin lemon gras, o jumatate de lingurita de pasta miso, un varf de cutit de pasta de creveti ( este extrem de concentrata si sarata) ,...

Sos de creveti cu sofran

In Fructe de mare la 20 Feb 2015

Acest sos este bine de facut atunci cand cumparati creveti proaspeti intregi, dupa decorticarea lor in loc sa aruncati cochiliile se poate face un excelent sos de creveti.  Intr-un vas pe pun cochiliile de creveti ( cu tot cu capete) si se calesc in putin unt amestecat cu o lingura de...

Fond brun de vita

In Sosuri la 16 Feb 2015

Secretul unui bun fon de vita este indelunga lui fierbere la foc mic si caramelizarea corecta a carnii si legumelor inainte de fierbere.  Se curata, spala si taie bucati mari legumele ( timpul de fierbere va fi lung) . Intr-o tava de cuptor ( eu am sacrificat acasa o tava special pentru...

Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

In Ton la 9 Feb 2015

Preparea este simpla, tonul se decupeaza in bucati de 50-60 grame si se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, il pensulam cu putin ulei de masline si este gata pentru prajit. Fiind un peste "uscat" aveti grija sa nu il lasati prea mult, la interior trebuie sa ramana moale si in...

Supa de cartofi cu afumatura

In Supe la 4 Feb 2015

  Prepararea este in ciuda aparentelor chiar usoara : se curata, spala si toaca legumele ( cartofii , ceapa, morcovul)  si se pun intr-o un vas mai mare in care am incalzit 2 linguri de ulei de masline. Le lasam impreuna cu sunca taiata marunt la foc foarte mic pret de macar 5 minute,...

Salata calda de cartofi cu spanac

In Mancaruri de legume la 2 Feb 2015

Prepararea este extrem de rapida si usoara. Cartofii se curata, se taie cuburi mari si se clatesc bine in apa rece apoi se fierb in aburi, este varianta cea mai rapida si care prezerva cel mai bine gustul cartofului.  Intr-o tigaie neaderenta ( de piatra folosesc eu ) se pune o lingura de...

Pulpa de iepure de vanat in vin alb

In Iepure la 29 Ian 2015

Carnea de iepure de vanat are cu totul alta structura, culoare, fermitate decat iepurele de crescatorie, este o carne care trebuie tratata termic mult timp la foc mediu, mijotata pe indelete ca sa scoata din ea adevarata aroma.  Marinarea carnii de vanat este foarte importanta, sfatul meu...

Brownie de iarna

In Prajituri la 18 Ian 2015

Prepararea este extrem de simpla si rapida, in 5 minute este in cuptor . Se topesc in bain marie untul si ciocolata ( luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati, in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena) .  Se bat ouale cu zaharul cu...

Velouté de morcov cu chimion

In Supe la 15 Ian 2015

  Se spala , curata si toaca legumele, cartofii rondele mari ceapa cuburi mari ( nu conteaza pentru ca va fi totul mixat).   Se pune intr-un vas ( eu folosesc de fonta prefer acest material pentru repartizarea uniforma a caldurii ) ceapa cu unul, sarea si piperul si se lasa la foc...

Ciorba de potroace a la Radu Anton Roman

In Ciorbe la 13 Ian 2015

      Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de simpla.     Se spala si se lasa la uscat bucatile de zburatoare si maruntaiele lor (...

Maki din miez de paine

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2015

Prepararea este extrem de simpla dincolo de efectul sofisticat pe care il avem la final. Se aseaza feliile de paine fara coaja pe un film alimentar ( pentru ca rularea lor sa fie mai usoara si ruloul sa nu fie foarte mare se aplatizeaza putin painea cu un rulou de patiserie) apoi se intinde...

Foie gras

In Reteta de vedeta la 22 Dec 2014

     Prepararea este nu atat de  complicata cat foarte precisa in cantitati si timp si tehnici de realizare. Aveti nevoie de  o tava de ceramica de preferinta, hartie de copt, un termometru sonda, o lingura.    Bucatile de ficat se despica incet cu manerul...

Piept de rata caramelizat

In Rata la 14 Dec 2014

Este genul de mancare care se face mai repede decat se povesteste cum ai facut-o  :). Eu am ales ca si garnitura legume colorate respectiv ardei rosu si brocoli verde dar puteti sa combinati cu orice alte legume doriti sua cu orez si paste chinezesti merge la fel de bine.  Pieptul de...

Vita marengo

In Vita la 11 Dec 2014

Mancarea la cuptor este preferata mea, timpul de preparare este adesea foarte mare dar timpul efectiv de pregatire este scurt intre 5 si 15 minute, apoi faci treaba linistita si din cuptor ies aroma imbietoare semn ca se pregateste ceva bun. Este o mancare pentru trup si suflet, nu stiu pe cineva...

Ciorba manastireasca de legume

In Ciorbe la 3 Dec 2014

Prepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul, rosia si fasolea pastai se toaca marunt ca sa isi scoata tot gustul si sa fie placute la vedere....

Pisica de mare cu cus-cus integral

In Mancaruri cu carne la 19 Noi 2014

Prepararea este extrem de simpla : pestele se curata de cartilaj se spala si se pastreaza la rece. Gatirea in "Court bouillon" inseamna fierberea rapida  intr-un bouillon preparat din apa, vin alb, otet de vin alb , garnitura aromatica ( ceapa, morcov, tija de telina ) si ierburi...

Hachis parmentier de post

In Mancaruri de post la 17 Noi 2014

Reteta este extrem de simpla, se face o mancare de legume aromata si cremoasa care se pune ca baza intr-un vas ce poate merge in cuptor, se acopera cu un piuré de cartofi cremos si aerat si totul merge la cuptor pentru gratinat.  Baza de legume se prepara simplu: pastaile de fasole...

Ciorba à la grec originala

In Ciorbe la 15 Noi 2014

Adevarata ciorba à la grec este facuta doar cu  fondul de supa de pui , fara legume doar cu orez si amestecul de galbenus cu lamaie dar eu am lasat si carnea si legumele pe care le gasesc prea bune si bogate in fibre ca sa fie inlaturate.  Prepararea este extrem de usoara : se...

Pui chow mein

In Pui la 24 Oct 2014

Prepararea este extrem de simpla, aceasta este varianta americana de chow mein cu taieteii prajiti in acelasi timp cu carne ais legumele, varianta originala are taieteii prajiti  in ulei separat.  Se poate face cu orice fel de carne, vita, pui, pulpe dezosate, rata ( eu am tetsta si cu...

Cheesecake de vanilie sub forma de créme brûlée

In Dulciuri la 23 Oct 2014

Dincolo de forma spectaculoasa este un desert extrem de simplu de realizat , cu putina atentie si cateva sfaturi care trebuie respectate oricine poate sa il faca .  1. Se mixeaza biscuitii cu robotul pana obtinem o pudra mai grosiera. Untul se topeste si se adauga la biscuiti...

Supa japoneza cu piept de rata

In Rata la 22 Oct 2014

 Mancarea japoneza inspira culoare si prospetime de la prima privire, aromele ei te cuceresc repede desi se vede ca este o mancare simpla imediat simti nevoia sa o degusti si deindata ce ai gustat-o te indragostesti de ea ....impaca si cele mai pretentioase gusturi si poate fi deopotriva...

Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate

In Porc la 22 Oct 2014

  Mancarea la cuptor se asorteaza perfect cu vremea rece: este simplu de realizat , o pui la cuptor in 5 minute, uite de ea cateva ore adesea facand treburile casei si caldura si aromele de  invaluiesc brusc cateva ore mai tarziu pentru a-ti aduce aminte ca o masa delicioasa iti va...

Salata greceasca

In Salate la 14 Oct 2014

Salata este exterm de simplu pe preparat, se spala legumele si se taie in cuburi mari, branza cuburi mari si ceapa verde rondele. Branza este foarte important sa fie de calitate, feta greceasca este imbatabila la textura si arome, va trebuie o branza sarata si ferma nu feta stil branza cremoasa...

Croque-monsieur

In Sandvisuri la 10 Sep 2014

Reteta clasica este extrem de simpla , paine, putin unt , sunca si cascaval la interior , unt si cascaval deasupra si incalzit la tigaie sau in cuptor. Dar de la clasicul si vechiul croque-monsieur s-a pornit intr-o multime de directii, azi este unul dintre cele mai variate si iubite de catre...

Afisate 1 - 30 din 439 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2016

Roma in 4 zile

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]