Chiar daca pozele par mai pretentioase, pana la urma esenta este asta : o supa de cartofi cu sunca afumata, intr-o alta interpretare care ne arata asa cum imi place mie sa spun ca: " si un cartof viseaza sa ajunga cineva" . Diferenta sta numai in detalii, totul este mixat, sunt facute niste cipsuri de coppa italiana si am adaugat un biscuite facut din parmezan, chiar usor de realizat.
Prepararea este in ciuda aparentelor chiar usoara : se curata, spala si toaca legumele ( cartofii , ceapa, morcovul) si se pun intr-o un vas mai mare in care am incalzit 2 linguri de ulei de masline. Le lasam impreuna cu sunca taiata marunt la foc foarte mic pret de macar 5 minute, sa scoata din ele toata dulceata si se se patrunda bine, adaugam putina sare si piper alb, putin rozmarin si supa clocotita de legume peste ( in jur de 1 -1,5l ).
Lasam sa fiarba la foc mic timp de 30-45 minute, timp in care realizam cipsurile de coppa. Acestea se fac simplu punand cateva felii de coppa intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deasupra lor mai punem un strat de hartie si inca o tava care sa le tine presate. Se dau la cuptor la 210 grade 5-8 minute : http://www.bucataras.ro/retete/cipsuri-de-sunca-coppa-54722.html . Dupa aceea se lasa pe o hartie absorbanta si se manipuleaza reci.
Biscuitele de parmezan il facem tot la cuptor punand pe o hartie de copt un dreptungi de parmezan ras de forma biscuitelui pe care il dorim. Se pune la cuptor la 210 grade si se lasa foarte putin timp cat se topeste si se coloreaza parmezanul, se scoate se lasa la racit si se manipuleaza rece.
Dupa ce legumele au fiert bine se mixeaza supa, se mai adauga in functie de consistenta supa de legume si putina smantana, eu am pus doar 20 ml puteti sa mergeti pana la 50 ml, nu trebuie f multa pentru ca supa este deja foarte consistenta. se lasa sa mai dea un clocot si se incepe dresajul.
Intr-o farfurie adanca se pune in baza cateva cipsuri de coppa rupte grosier, 2-3 felii de ciuperci. Pe parginea farfuriei se aranjeaza biscuitele de parmezan si se pune peste el coppa, ciuperci, salvie sau alte frunzulite aromate. Se toarna apoi cu grija supa si se adauga ulei cu ierburi aromate pentru aromatizare si aspect.
Sper ca am reusit sa va arat ce simplu este, sa va dau pofta sa testati reteta :) si sa va jucati cu alimentele ; sa le faceti sa devina "cineva" chiar daca la baza sunt niste simple legume .
Va doresc pofta buna !