Va prezint un burger vegetarian usor de facut si pe care il puteti adapta la ce ingrediente aveti la indemana, in functie de sezon. Eu am pus in compozitie de data asta dovlecel, ceapa, ciuperci, naut si putin orez fiert dau se poate face cu orice legume legume calite si putina pasta de naut sau fasole boabe , care sa actioneze ca un liant intre legume.
Prepararea lui este foarte usoara, se maruntesc in viteza cu robotul sau cu o razatoare o ceapa mare alba si un dovlecel mare (eu am pus cel verde zuchinni ), 250 grame ciuperci. Se calesc cu o lingura de ulei de masline cu putina sare de mare si piper proaspat macinat timp de doar 3-4 minute.
Dupa cateva minute adaugam 2-3 linguri de pasta facut din fasole boabe mixata sau naut fiert (care va fi ca un liant ) si o lingura buna de paprika afumata, coriandru si fulgi de ardei iute. Se adauga apoi 2-3 linguri de orez fiert, alegeti un orez care se lipeste, este mai simplu de folosit.
La final am adaugat verdeturie maruntite mai grosier si aici puteti pune orice va convine ca gust, eu am pus patrunjel si busuioc dar merge orice verdeata.
Se modeleaza burgerii si se dau la cuptor la 190-210 grade pana se rumenesc bine pe ambele parti, se pot praji si in ulei dar asa sunt mai dietetici , vara ii puteti face la gratar.
Se pot consuma in chifle de burgeri sau ca atare cu o salata buna, eu am optat pentru salata cu avocado si ridichi, va doresc pofta buna !
1
Eu fierb mereu orez in cantitate mai mare si am un bol in frigider asa am mereu la indemana 2 linguri de orez fiert pentru o salata, o mancare de legume, orice..va ajuta sa economisiti timp si sa incropiti mereu ceva rapid de mancare .