Ciorba à la grec originala

de Sylvia in Ciorbe, 15 Noi 2014 | 17246 vizualizari

 

Am tinut sa specific in titlu faptul ca reteta este originala pentru ca am observat ca in cele mai multe retete de ciorba de pui à la grec este smantana, ei bine in reteta originala nu este smantana deloc. Bucataria greceasca este o bucatarie mediteraneana, cu multa lamaie, ulei de masline, verdeturi, rosii, oregano si aceasta ciorba este cu lamaie si ou si are o alta aroma si da o revigorare aparte, diferita la gust si satietate de ciorba à la grec cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • un pui de casa/fermier
  • o ceapa alba
  • morcov
  • pastranac
  • zarzavat
  • 150 gr orez
  • 2 lamai
  • 2 galbenusuri
  • marar
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba à la grec originala:

Adevarata ciorba à la grec este facuta doar cu  fondul de supa de pui , fara legume doar cu orez si amestecul de galbenus cu lamaie dar eu am lasat si carnea si legumele pe care le gasesc prea bune si bogate in fibre ca sa fie inlaturate. 

Prepararea este extrem de usoara : se face o supa de pui cu legume multe. Eu am taiat puiul in 8 bucati, legumele ( ceapa, morcov, pastranac, telina, ardei taiate cuburi mici ) le-am calit putin cu sare de mare si piper proaspat macinat  intr-o lingura de ulei de masline, apoi am adaugat puiul si apa rece. Se fierbe pret de aproape o ora daca e pui de casa, apoi se adauga orezul si se mai fierbe 10-15 minute  in functie de orez. 

Separat se face un amestec din 2 -3 galbenusuri si sucul de la 1-2 lamai proaspat stors si filtrat. 

Se ia supa e pe foc si atunci cand nu mai clocoteste se adauga amestecul de galbenus cu lamaie si se amesteca supa cu o lingura mare nemetalica. Se lasa sa se infuzeze bine aromele cateva minute si se serveste fierbinte, cu ierburi aromate eu pun mereu putin marar verde si oregano pentru ca asta imi place ca aroma , puteti sa puneti numai oregano sau alta iarba aromata. 

Este o mancare extrem de simpla si de gustoasa, o supa pentru suflet cum ii spun eu care va incalzeste serile de toamna, va doresc pofta buna ! 

TIPS-URI

1

adaugati amestecul de galbenus si lamaie dupa ce supa nu mai coloteste ca sa nu riscati sa gatiti ouale si sa faceti flocoane de galbenus

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba à la grec originala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana